dilluns, 27 de gener del 2014

Pecadors i immorals

By Bitstrips
S'ha fet públic el document que el ministre Margallo hauria enviat a les ambaixades espanyoles a l'estranger. Si la cúpula de l'Església espanyola vol presentar el sobiranisme, l'independentisme, com una actitud pecadora, el govern espanyol el titlla d'immoral i, entre altres coses, de supremacista -una forma suau de fer referència al totalitarisme, al nazisme-. Suposo que tant els Bisbes com el govern quan les còlonies espanyoles es van voler independitzar haurien actuat de la mateixa manera.

Tant uns com els altres ens han demostrar que són prou hipòcrites, prou cínics. Els Bisbes -i costa criticar-los, sent cristià- durant la guerra de l'Iraq van callar, o van ser considerablement suaus amb els governs atacants. Han estat sumament suaus amb la crisi i les tragèdies personals que ha comportat, amb les retallades dels governs. El govern, també ha tingut una dubtosa moralitat quan ha incomplit el seu programa electoral, ha afirmat coses que després es demostraria que eren falses, ha ajudat la banca mentre permetia que s'enfonsessin les famílies, ha permès que creixi la crispació envers Catalunya, quan segons ells és un tema de partits, etc.

Cristians i morals no n'han estat gaire. Però, tenen els seus altars des d'on diuen lo que volen i ho repeteixen perquè penetri en l'inconscient col·lectiu.