dissabte, 11 de gener del 2014

Euskadi també, PPCC i comença el Tricentenari #1714-2014

Com es diu en castellà, al govern espanyol li "crecen los enanos". Avui gran manifestació del nacionalisme basc. El problema de Madrid és que qualsevol cosa que sigui nacionalisme basc, independentisme basc, s'associa amb el terrorisme. I qualsevol que pensi que cal obertura i negociació és un filoterrorista. Així es mostra la incapacitat de canviar de mentalitat a la política espanyola.

Juan Cotino, president de les Corts valencianes, aquell que no va voler respondre les preguntes de Jordi Évole relacionades amb l'accident del metro de València, aquell que quan va deixar de fer el teatre davant de la gent al carrer, es va tirar la corbata a l'espatlla i va continuar el seu camí, fotent-se'n amb la seva actitut, de la gent. Doncs Cotino ara va i diu que després de la independència de Catalunya vindrà una segona fase, la dels Països Catalans, l'expansió de la Catalunya independent. A qui vol fer por, als independentistes catalans, tant als que volen la independència de Catalunya com aquells que volen la de tots els PPCC? O vol fer por als ciutadans valencians, com si això servís d'alguna cosa?

Avui, dia d'inici del tricentenari de la derrota de Catalunya a la Guerra de Successió, el conflicte Catalunya-Espanya continua i des de Madrid, des del PP, no es fa res per atenuar-lo. Potser els ho haurem d'agrair fins i tot.