dimarts, 7 de gener del 2014

Consulta, imputació, consulta

Començava el matí amb una notícia relacionada amb el boicot que el PP vol fer perquè no es pugui utilitzar per al cens electoral de la consulta el padró dels municipis. Dels municipis governats pel PP, és clar. I volen que s'hi sumi el PSC. D'entrada, no deixa de ser un més dels pals a les rodes que volen posar els del PP a la voluntat majoritària de la gent de Catalunya, i no només arran de les dues darreres Diades si no arran de les eleccions del 2012. Però, també cal veure com d'alguna manera el PP català veu com la consulta es pot acabar fent, i vol posar-hi dificultats. Dificultats que els pocs ajuntaments governats pel PP no serien significatives. Per això volen implicar el PSC, després de la bona sintonia en la celebració de la Constitució i entre PSOE i PP al Congrés.

Després se sabia que la infanta Cristina ha estat imputada en el cas Noos i l'actualitat ha canviat de protagonistes. Ja veurem si aquesta imputació torna a ser anul·lada, com l'anterior.

Artur Mas feia declaracions al migdia deixant clar que convocarà la consulta i que, d'alguna manera o altra la ciutadania expressarà la seva opinió per una via legal. Això, el mateix dia que el PSC i el PSOE volien escenificar la seva proposta de federalisme, que no es creuen ni ells.

2014, un any intens, segur.