dimarts, 21 de gener del 2014

La riquesa mal repartida i el pla de Rajoy

Ahir escoltava a la ràdio que s'estrava treballant per evitar que Sacyr aturés les obres de l'ampliació del Canal de Panamà, que es treballava per proporcionar liquiditat a l'empresa. No deixa d'evidenciar tot plegat com, quan les coses van malament, no és el mateix si ets una família, si ets una empresa menuda, que si ets un gegant empresarial, amb poder i influència. Per a uns no hi ha esforços públics i per als altres els polítics perden el cul.

En la línia de parlar dels poderosos, ahir OXFAM Intermón presentava el seu informe sobrela desigualtat al món. Els 85 més rics tenen tanta riquesa com més de 3500 milions de persones pobres al món. La meitat de la riquesa mundial en mans de l'1% de la seva població. A la ràdio escoltava com en la presentació de l'informe s'acusava els rics d'intentar amagar els seus diners en paradisos fiscals, apuntant com exemple a Espanya d'empreses de l'IBEX. Sí, sí, aquelles que després demanaran que això ho aixequem entre tots.

Rajoy ha estat notícia per una entrevista d'aquelles en què l'ensabonen, en què li donen un massatge, com diria Monegal, a Antena 3. Li van preguntar sobre Catalunya i ell va dir que tenia un pla per evitar la independència de Catalunya. Va afirmar que mentre sigui president ni hi haurà consulta ni hi haurà independència. Però, el pla no el va explicar. Igual que no es va explicar al voltant de l'atur ni d'altres temes complicats. Transparència total.

Bono, un gran demagog, afirma que el castellà està en perill a Catalunya. El director de la RAE ja ha dit que això no és així. Però, Bono continuarà amb la seva demagògia, afirmant coses que no pot afirmar perquè no les coneix però, contribuint al malestar entre veïns.

I al País Valencià avui el govern espanyol ha obligat a tancar les emissions de Catalunya Ràdio. Així els valencians es queden sense tele ni ràdio en la seva llengua, encara que l'anomenin d'una altra manera. És això una estratègia per contrarestar el moviment sobiranista? O pretenen ampliar-lo? I els valencians, protestaran, continuaran votant el PP per majoria absoluta?