dilluns, 6 de gener del 2014

El dret d'autodeterminació ara i abans

Dia de Reis. Els crios, contents. Júlia, gaudint tot el dia. Espero que a alguns els hagin dut carbó.

Entre ells alguns com Pedro J. Ramírez. Ara, bel·ligerant amb el dret a decidir, amb l'autodeterminació, fa uns anys va escriure a favor del dret d'autodeterminació dels bascos en cas de defensar-se per la via pacífica i democràtica. En canvi, voldrien que s'intervenís la Generalitat i es tanqués el President Mas a la presó. Més o menys com Aznar, qui es referia a ETA com el Moviment d'Alliberament Nacional Basc per passar en uns anys a denunciar qualsevol negociació per aconseguir la pau a Euskadi.

És ja habitual veure com polítics i generadors d'opinió diuen una cosa avui i passat un temps en diuen una altra, sense reconèixer que s'estan contradient i volent fer-nos creure una altra cosa. L'hemeroteca però, els delata.

Avui llegia un apunt de Sergi Casteñé on explica d'on ve el deute de la Generalitat. És una de les coses que més es diu des de Madrid i des de les autonomies del PP. Que si a Catalunya gastem massa en temes sobiranistes, que si tenim massa canals de televisió, les ambaixades a l'estranger, etc. I resulta que el deute de la Generalitat se'n va -com ja han dit altres cops els experts en la matèria-, en educació, sanitat i serveis socials, entre altres, a causa d'un infrafinançament des de l'Estat, el qual fa el país inviable econòmicament. Hem o no hem de marxar?