dilluns, 10 de juny del 2013

El missatge del President, l'#IVA de Rajoy i menjadors escolars d'estiu

La Vanguardia -i RAC1- parlaven de l'anunci que farà el president Mas dels canvis que vol posar en marxa en la política del Govern. El grup Godó, privilegiat missatger d'una cosa que, al mateix temps, diuen que el President ha mantingut en absolut secret. El grup Godó, altaveu del Govern. Per cert, no entendré mai com es justifica que determinades campanyes informatives només es facin als mitjans del grup, quan se suposa que són d'interès general. Anunciarà que canvia la política de retallades? Anunciarà que deixarà d'ofegar els treballadors públics? Anunciarà coses positives o tindrem una declaració cerimoniosa, com les que ens oferia el president Maragall en el seu temps?

I Rajoy deia que no pujaria l'IVA però, continuen llegint-se notícies que parlen d'una pujada de l'impost. El cas dels productes sanitaris és un escàndol. Del 10% al 21%. Instrumental mèdic, xeringues, tiretes, productes que s'utilitzen en els laboratoris farmacèutics, amunt. Així no veig com pensen deixar d'escanyar el sector sanitari, des dels centres, passant pels professionals i arribant fins els usuaris.

Com diuen els mitjans, molts crios l'únic àpat que fan en condicions és el del dinar al menjador de l'escola, gràcies a les beques de menjador. Acaba el curs i queda la incògnita de què passarà amb els crios, si deixaran de tenir aquest àpat en condicions o hi haurà alguna alternativa. Llegeixo que Vila-real crearà un menjador escolar a l'estiu per garantir l'alimentació dels infants. Una mesura que cal aplaudir i copiar sempre que es pugui.