divendres, 14 de juny del 2013

Concerts econòmics i tacticisme polític

Chacón s'uneix fa com que s'uneix a Pere Navarro per demanar solidaritat de tots els territoris d'Espanya en el tema del finançament per després dir que les singularitats existeixen i han de continuar existint. És a dir, no es mulla de forma clara, no sigui que els seus companys del PSOE s'enfadin i al País Basc hi hagi tempesta. El PSC, Pere Navarro, davant de l'evident gir unionista del partit, cerca desviar l'atenció creant altres focus de polèmica. Tacticisme pur i dur.

Extremadura, territori afavorit pel finançament al llarg dels anys, treu pit del fet que abaixaran l'IRPF, i al mateix temps esperen rebre 500 milions d'euros per construir l'AVE. No tenen barra, no.

El conseller Puig justifica els canvis d'impostos per a l'arribada de BCN World. Com tants altres cops hem sentit, com que crearan llocs de treball no ho hem de criticar. Això ja passava durant els anys de bonança, amb governs de tots colors, que preparaven projectes faraònics que, o no es van acabar o que, un cop acabats, no es poden mantenir. Evidentment, com que després no han de respondre per allò que han fet, traga i engull.