dijous, 11 d’abril del 2013

#retallades en #salut #totxo a Sant Jaume i parlant en castellà

Preocupant notícia de les retallades que, silenciosament, arriben novament a la sanitat catalana. Sort que salut i educació són sectors importants i vitals per al país.

A Sant Jaume aproven un nou pla d'urbanisme amb gairebé 2000 nous habitatges. És increïble que avui dia continuï plantejant-se el desenvolupament local en base a la construcció.

Llegeixo la satisfacció d'un dels pares denunciants que han provocat el pronunciament del TSJC quant a l'ús del castellà a l'aula com llengua vehicular. Avui en parlàvem. A més de ser una situació esperpèntica, que malgrat que la majoria d'alumnes vulguin ser educats amb el català com llengua vehicular, un sol alumne pot fer que tots passin a utilitzar el castellà en el seu lloc. No sembla gaire democràtica la forma de plantejar el tema. El pare d'un dels alumnes, argentí amb 11 anys a Catalunya i origen català, satisfet per la decisió. A la tele l'he vist i deia alguna cosa com que el seu fill aprendria pitjor el castellà per culpa de la immersió, quan els fets demostren que això no és així. No ho entenc. Per què tenen tantes ganes de tocar el nas?