dijous, 14 de març del 2013

#Sobiranisme #retallades #TV3 i #desnonaments

Ahir l'elecció del nou Papa va eclipsar, almenys en el meu cas, la notícia de la votació al Parlament que donava un ampli suport al dret a decidir. Llegia que Albert Rivera va comparar un altre cop el vot a favor de la consulta amb el nazisme. Un estrany sentit de la democràcia aquell dels que, des de la discrepància i des de la minoria parlamentària, quan perden votacions acusen els altres de totalitaris. A més, un trist numeret per veure qui havia estat més valent en el tema del dret a decidir, protagonitzat per Pere Navarro. Que trist.

Avui ERC ha acordat amb CiU proposar retallades als treballadors públics. Diuen que començaran per dalt, que seran progressives, flexibles, i bla, bla, bla. Resulta que si cobres més de 967 euros al mes et treu el dret que no et treguin la paga extra. Segur que els ricaxons que cobren 1000, 1200, 1300 estaran d'acord, oi? Reduiran alts càrrecs de veritat? Reduiran sous de càrrecs, entre ells dels polítics, de veritat? Ai no, que Duran creu que cobren poc encara. ERC, des de l'oposició, fent de govern, recolzant les retallades, vestint-les d'una altra cosa. I els socialistes, inevitablement, oblidant què van fer ells, aprofiten per criticar.

Diu el Govern que els diners de les subvencions a les televisions privades es destinaran a TV3, enfront a la polèmica pel tancament de delegacions, entre elles la de les Terres de l'Ebre. I les subvencions a televisions privades locals què són? Jo estic motl d'acord que es doni suport a les iniciatives empresarials però, no barregem coses, no fem un discurs que no s'adiu amb la realitat.

Acabo. El Tribunal de Justícia de la UE tomba la llei de desnonaments espanyola per ser contrària a la protecció dels consumidors i obliga a revisar-la amb efecte retroactiu. Els desnonaments exprés poden ser història en breu? Què ha de pensar la societat quan ha d'acudir a Europa per demanar justícia davant de les accions del seu govern?