divendres, 15 de març del 2013

#Pensions #salut i concerts per a adolescents

Més reforma de les pensions. Sort que no s'havien de tocar. L'altre dia veiem a Salvados una parella de jubilats alemanys que treballaven per completar la seva pensió. Amb la reforma, la qual permetrà l'anomenat envelliment actiu, una persona jubilada podrà treballar i cobrar la pensió de forma parcial. Caldrà haver cotitzat 35 anys per poder jubilar-se anticipadament, als 65 anys. Si algú es jubila anticipadament perquè la seva salut no li permet treballar amb garanties això hauria de ser una excepció, no? I, com deien també l'altre dia, crec que a Salvados, els 35 anys molts joves d'avui dia potser no arribaran a haver-los cotitzat mai a causa de l'elevat índex d'atur.

I la salut? Les reformes del PP tenen els seus efectes... negatius. Hi ha gent, sobretot estrangers sense papers, que no poden pagar-se l'assistència ni els medicaments, i contradiuen la ministra Mato, qui va afirmar el contrari al Congrés.

La consellera d'Educació ha fet una reflexió que comparteixo. No és bon senyal que els pares permetin que els seus fills no vagin a classe per fer cua per al concert de Justin Bieber. De fet, al·lucinava amb les notícies de gent que feia dies i setmanes que feien cua. No és normal. Crisi, quina crisi? I valorar les coses en la seva justa mesura? Es pot ensenyar als fills les prioritats de la vida si es permet l'exageració que es fa amb les cues en un simple concert?