dijous, 2 d’agost del 2012

N'estic tip, com en Basté #crisi #rescat

Jordi Basté al seu editoria, a RAC 1, ha dit "No puc més!". Com ell, molts no podem més d'aquesta situació, d'aquesta presa de pèl, a causa d'uns negocis fallits que no hem creat nosaltres. No es pot amb aquesta classe política catalana, espanyola, europea, que no sap més que contribuir a escanyar els més dèbils, a empobrir la societat. La vida dels nostres fills hipotecada per aquesta colla de malparits, perdoneu la paraulota.

El president del BCE ha refredat les expectatives amb les declaracions de Mario Draghi d'avui. Fa uns dies deia que el BCE faria allò necessari per salvar l'euro però, avui ha dit clarament que si Espanya vol ajuda l'ha de demanar. Rescat, rescat i rescat.

A l'estranger els mitjans ja parlen del dèficit fiscal català, de la Catalunya que contribueix de forma important a la solidaritat interterritorial i que en canvi és tractada com una malbaratadora.

Llegeixo que a Catalunya els pares que optin perquè els seus fills duguin carmanyola per dinar a l'escola paguin 3 euros per ús del menjador escolar. Més barat que pagar el menú però, crec que no té sentit. Si els pares opten per aquesta via potser és perquè, a més de decidir què mengen els seus fills, volen evitar pagar el menjador, probablement perquè els diners els fan falta. 3 euros al dia, cada mes, són molts diners. Sembla com si es tractés d'un bar on el propietari, si no prens res et convida a marxar però, no és el mateix, és l'escola, qui es queda a dinar és perquè s'ha de quedar segurament.

El primer ministre italià, Mario Monti, es reuneix amb Rajoy per parlar de la crisi i d'Endesa, per convèncer el govern espanyol de rebaixar les taxes que vol implantar a les empreses elèctriques, cosa que perjudicaria la companyia i, com conseqüència, la principal accionista, Enel, elèctrica italiana participada en un 30% per l'estat italià. Encara recordo tota la polèmica amb l'intent de compra d'Endesa per Repsol, l'escàndol que va haver, amb les declaracions d'Esperanza Aguirre que no volia que Endesa anés a parar a mans d'una empresa fora d'Espanya -i després no vol que Catalunya sigui independent-.

El proper any podríem pagar per circular per qualsevol via ràpida de l'Estat. Hauríem de comprar probablement un teletac per no aturar-nos als peatges. Les empreses ja veuen el negoci i comencen a posicionar-se. Fantàstic.

1 comentari:

Jotabe ha dit...

Molt bé Basté. L'únic que, atacant tothom evites realment retratar-te. O sí que t'has retratat ? Hauries pogut afegir uns quants " no puc més de..." però has preferit no fer-ho. Hauries pogut concretar més de les retallades d'aquí, però no ho has fet. Has preferit fer més èmfasi en les d'allà. I una cosa, sinó cobres més dis-li al Grup Godo no ho lligues amb el que pugui cobrar un altre com tu fent un programa com el teu al País Basc. Aquí, la teva empresa ha rebut milionàries subvencions de diners de tots que l'empresa del teu col·lega d'Euskadi potser no ha tingut.
Per altra part, trobo que t'ha costat molt estar tip de tot, ja fa anys que va la cosa. O es que veus les orelles al llop ? Segur, segur, que al final de la correguda, Mas no en tindrà cap culpa. eh, Basté ?