divendres, 10 d’agost del 2012

#FestesAmposta2012, #objecció dels metges, #sous avall i la mare que els va...

Aquesta nit comencen les retallades Festes d'Amposta, amb una retallada simbòlica en bous. No podíem esperar menys.

Fa relativament pocs anys el PP clamava contra l'assignatura d'Educació per a la ciutadania, i aplaudien l'opció de l'objecció de consciència d'alguns docents. Esperanza Aguirre aplaudia aleshores l'objecció per la docència d'una assignatura que no serà més adoctrinadora de la seva substituta implantada per Rajoy.

En canvi, el ministeri de Sanitat no vol que els metges facin objecció i atenguin els immigrants sense papers i els avisa que és il·legal fer-ho. Una cosa molt més important que Educació per a la ciutadania, atendre les persones malaltes dins del sistema públic, no pot ser motiu d'objecció? És normal. Quan governava el PSOE el PP va trobar gust a les protestes al carrer. Ara no se'n recorden i volen impedir-les. Aleshores recorrien lleis i donaven suport a insubmissions i ara volen impedir-ho. Fa quatre dies van anar a les eleccions amb un programa i ara fan allò que deien que no farien.

Portugal reflecteix la situació que es pot viure a Espanya amb les retallades. Una societat castigada i unes mesures que no treuen el país del pou. Però, el govern espanyol no ha fet cas d'allò que ha viscut el país veí i som on som.

El BCE diu que els salaris a Grècia i Espanya tindran una baixada important. Volen més càstig al treballador, com si el seu sou fos la culpa de la crisi. La crisi és culpa dels funcionaris, que cobren massa i tenen massa seguretat laboral, dels treballadors de la privada que tenen massa poder a l'hora de negociar quant han de cobrar i tenen assegurat un salari mínim. No és pas dels especuladors, dels que cobren sous desproporcionats, dels que han utilitzat el diner públic per fer obres faraòniques injustificables. Com no ens emprenyem de veritat?

Josep Borrell espera que no arribem a la nit abans de la destrucció de l'euro i que el BCE pugui adoptar les mesures que evitin un rescat d'Espanya i d'Itàlia que no se sap si seria suficient. El president del BCE va aigualir la festa dels que pensaven que l'organisme prendria decisions en un altre sentit del seguit fins ara, i que començaven a veure amb una mica més d'optimisme el futur de la crisi del deute sobirà.

Continua la polèmica sobre l'alcalde de Marinaleda i l'assalt a dos supermercats en què va participar. Amenaça amb més accions. Costa de donar suport a accions com aquesta que, com vaig dir anteriorment, tenen una objectiu lloable. Ara bé, molts dels polítics que el critiquen haurien de pensar abans d'assenyalar-lo amb el dit perquè de casos de corrupció política encara no resolts, amb detencions que no han tingut la celeritat amb què s'ha detingut els assaltants, amb una crisi causada per l'ànima especulativa d'alguns i que paguem entre tots, n'hi ha molts i la desproporció és evident.

Mireu, ara mateix acabo de llegir que la justícia dels EUA no prendrà cap acció contra Goldman Sachs, gran responsable de la crisi mundial arran de la crisi de les hipoteques subprime. Amb notícies com aquesta com algú pot posar com enemic públic número 1 l'alcalde de Marinaleda? Només algú que veu que així no parlaran d'ell.

I acabo. El govern japonès convoca eleccions anticipades després d'incomplir un punt del seu programa electoral i pujar els impostos. Igual que Rajoy.