dimecres, 8 d’agost del 2012

La #mort, la #salut, la #immigració, l'#IVA, la #música i alcaldes que assalten supermercats

Diu La Vanguardia que l'Ajuntament de Tortosa vol regularitzar els nínxols dels cementiris municipals, la meitat dels quals no tenen propietari conegut. D'entrada sembla un fet normal. No volen haver de fer ampliacions tan freqüents. Ara bé, això, com passa en altres llocs, significa que ni després de mort et deixen tranquil. Si vols que els teus familiars romanguin al seu nínxol, a més de tenir els papers en regla, has de pagar una concessió de propietat que ara l'Ajuntament es planteja escurçar. Quotes de la mort, quina indignitat.

El PP justifica el pagament de l'accés a la sanitat dels immigrants sense papers. Com que les persones que arriben a Espanya i no tenen papers sempre disposen de 710 euros o el doble -si tenen més de 65 anys- per garantir-se l'atenció sanitària, a més dels diners per pagar els medicaments. Els conviden a marxar als seus països, com si això fos tan fàcil. I obliden els temps en què Aznar pregonava allò d'Espanya "va bien", que tan va contribuir a l'efecte crida que ells atribueixen a Zapatero. Obliden que quan les coses anaven tan i tan bé, els immigrants feien la feina que la gent d'aquí no volia fer. Ara sobren. Vergonya.

Com es pot llegir en aquest article en anglès del BMJ Group, el tractament oncològic o contra la SIDA, anirà càrrec d'ONGs, amb qui no s'ha discutit la mesura. 300.000 persones es queden fora del sistema sanitari públic amb la reforma del govern espanyol. També fa referència a la llegenda urbana escampada de l'abús que fan els immigrants de la sanitat pública, llegenda que la gent s'ha cregut per cercar un culpable aliè de la situació i de les retallades però, que és desmentida per les xifres. La població autòctona utilitza més que els immigrants la sanitat però, això no convé admetre-ho.

La pujada de l'IVA també és actualitat. Una repassada als canvis de preus. El material escolar, excepte els llibres i quadrens de dibuix, passa al 21%. Els serveis funeraris també al 21%. Les entrades a cinema, teatre i musicals també. Ara bé, bars i restaurants de locals relacionats amb el joc mantenen el tipus d'IVA reduït, al 10%. Ens prenen el pèl o no?

Llegeixo que 11 músics titulars de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu han estat acomiadats només acabar la temporada. Indemnització de 20 dies i fins 12 mensualitats, per motius econòmics. Si els ha vingut bé la reforma laboral de Rajoy... Com per anar a donar negoci al Gran Teatre vist com miren pels seus professionals.

I acabo. L'alcalde de Marinaleda, Juan Manuel Sánchez Gordillo, d'IU, va participar ahir en una ocupació de dos supermercats per recollir aliments i donar-los al banc dels aliments. Se l'ha criticat moltíssim. De fet, un representant polític com ell cometent una il·legalitat no és un exemple. Assaltar supermercats on les persones que hi treballen es guanyen la vida no és un exemple. Penso en l'objectiu dels fets, un objectiu honorable si pensem en ajudar les persones necessitades però, a la vegada penso que accions com aquesta, amb el perfil ideològic de Sánchez Gordillo, potser recorden el temps de les col·lectivitzacions. I les col·lectivitzacions no són ben recordades en alguns territoris com l'Ebre. El simple fet de tenir terres i ser religiós et podia costar la terra i la vida, per un suposat benefici de la col·lectivitat.