divendres, 27 de juliol del 2012

L'FMI vol més impostos, augmenta l'#atur i el #rescat

El Fons Monetari Internacional (FMI) considera que amb les retallades de Rajoy l'economia empitjorarà encara més, augmentant el dèficit per al 2012 i anys consecutius. Contradicció però, perquè al mateix temps ens diuen que si no es pugen més els impostos no millorarà la cosa. No es pot demanar retallades i criticar-les al mateix temps.

El xulo ministre Montoro diu que no és moment per enganyar la ciutadania i en Xavier Sala i Martín li pren la paraula per recordar-li els cops que ell ha faltat a les promeses que ha fet. Un ministre xulo, arrogant, centralista, polèmic, ... que podria marxar cap a casa i deixar-nos tranquils.

La ministra de Treball, com ja és massa freqüent, recorre a l'herència rebuda per justificar la reforma del mercat laboral. El 55% de les noves persones aturades seran castigades amb les noves mesures que els baixen al 50% la prestació als 6 mesos. En un temps en què no hi ha feina, castigar els aturats no té sentit. I parlant d'atur, a Espanya continua pujant, amb un 24,6% de persones aturades. A Catalunya, estranyament, la xifra d'aturats ha baixat.

El governador del BCE va fer ahir que baixés la prima de risc espanyola només amb paraules, dient que el BCE faria allò que fos necessari per protegir l'euro. Sobta però, que el cap de setmana hagués dit que el BCE no estava per solucionar els problemes financers dels estats. En qüestió de dies ha canviat de discurs. Ara falta concretar les paraules en fets.

Els mitjans estrangers continuen parlant de la situació d'Espanya. La revista The Economist il·lustra la seva portada en paper amb un bou amb banderilles -típic o tòpic-, de la ramaderia de l'euro, amb un rètol amb les lletres SPAIN, del qual s'ha despenjat la S: pain. L'article presenta la situació d'Espanya, cada cop pitjor, com un exemple per a la zona euro de com s'han fet de malament les coses. Si la imatge pot semblar que explota massa tòpics, el contingut de l'article avisa de la gravetat de la situació i critica els polítics europeus que no han aconseguit millorar les coses amb el pas dels mesos.

Espanya hauria discutit amb Alemanya la petició d'un rescat de 300.000 milions d'euros. Un rescat que Alemanya voldria que es deixés fins la tardor, quan comenci a operar el nou fons de rescat, el MEDE. La vicepresidenta del govern espanyol però, ho nega i diu que el rescat no és una opció. La veritat s'acabarà sabent, tranquils. També llegeixo que Alemanya, França i el BCE tenen un pla per intervenir en els mercats de deute i facilitar el finançament d'Espanya i d'Itàlia. Servirà d'alguna cosa, serà un rescat? Fins que no ho veiem no ho sabrem, sobretot si hem de fer cas de les explicacions del govern.

Help those suffering in the Horn of Africa