divendres, 6 de juliol del 2012

Escanyant els aturats #retallades

Rajoy continua amb les reformes després d'haver negat que el rescat bancari les imposi. Però, continua. Segons La Razón, hi haurà una retallada addicional de 10.000 milions d'euros enguany i 30.000 l'any vinent. La Razón ho qualifica d'"ajustament necessari" de 40.000 milions. I arriben noves injustícies cap a la gent que ha comès el pecat de consumir quan se li exigia consumir per tirar endavant el país, treballar per viure i pagar els seus deutes, i que ara es queda sense feina i veu com s'incrementa tot allò que ha de pagar. Els aturats en el punt de mira. Volen reduir el temps de prestació a 18 mesos, eliminar una paga extra als treballadors públics -afectarà els catalans també? és lícit fer-ho?-, calcular la pensió de jubilació agafant tota la vida laboral -per pagar menys diners- i volen fer un ERO per als treballadors públics amb contracte laboral.

Llegeixo també que la reforma de la prestació d'atur també inclou altres perles. Qui rebutgi una oferta de feina perdrà la prestació. Això inclou una oferta que suposi un sou més baix que el que es cobra de la pròpia prestació, d'una feina que no aporta experiència professional per a l'àrea de formació de la persona. Es podrà exigir acceptar una feina a 2 hores i mitja de distància del lloc de residència. Fantàstic. Pots perdre 5 hores en viatges al dia, i el preu corresponent al desplaçament. Diuen que a Alemanya ja és així. Un cop més s'agafa d'Alemanya allò que interessa. Oportunisme.

No tots els aturats són aprofitats del sistema, malgrat que polítics i mitjans donen per bona la idea que sí que ho són. No tots els empresaris són aprofitats dels treballadors. Però, les reformes que es fan sembla que penalitzen preventivament tots els treballadors per si s'aprofiten del sistema i deixen la porta oberta a que el mal empresari faci de les seves.

La ministra d'economia de Finlàndia diu que el país abandonaria l'eurozona abans de carregar amb els deutes d'altres estats. La unió financera és una quimera. Mai no hem vist una Europa unida realment en l'aspecte econòmic però, aquestes posicions fan pensar que no la veurem mai.