dilluns, 16 de juliol del 2012

#Censura, #intervenció, #independència i #Canal9

La consellera d'Ensenyament no vol que els professionals de l'educació exterioritzin les seves protestes contra les retallades dins dels centres educatius. La llibertat d'expressió queda en segon terme. Si un porta una enganxina també ho considerarà protesta? S'haurà de definir la roba que han de dur mestres i professors? Es pensa la consellera que per censurar la protesta evitarà que existeixi i que arribi a la societat?

La presidenta del PP de Catalunya admet, com ha dit avui Artur Mas, que Catalunya és una de les autonomies que està en perill de ser intervinguda per l'Estat. Fa relativament poc al programa Singulars, de TV3, se'ns avisava d'aquest hipotètic futur. Mà dura amb una de les autonomies que més retalla, i mà tova amb autonomies del PP. Alicia Sánchez-Camacho a sobre diu que Catalunya no serà intervinguda si es fan més retallades. Gràcies senyora Camacho per demostrar en quin costat és. El braç del PP a Catalunya, no el braç català del PP.

ERC i SI insten el president a avançar cap a la independència si Catalunya és intervinguda. Jaume Barberà parlava d'autodeterminació a Twitter avui i d'una desitjable convocatòria d'eleccions amb un sol partit agrupant els partits catalans -imagino que sense Ciutadans ni PP-. Crec que seria bo, però, que és idealista pensar que així pot ser, que els partits s'unissin en una única candidatura en quin programa electoral hi hagués un punt referit a l'autodeterminació, per tal que quedés clar amb els resultats cap on volem anar els catalans. Utopia o no, jo hi votaria segur.

El PP, que al País Valencià ha decidit reduir dràsticament la plantilla de RTVV, en gairebé de 1300 treballadors, un 76%. Mala notícia per als valencians, tot i que, igual que Telemadrid, Canal 9 no ha estat una televisió precisament poc polititzada. Treballadors de Canal 9 han ocupat el plató d'informatius i han impedit que s'emetés el Telenotícies en protesta per les retallades i han acabat tallant l'emissió. Treballadors fidels o treballadors atemorits que no protesten i accedeixen a censurar la protesta, com si pensessin que a ells no els fotran al carrer.

Mentrestant, Moody's diu que Espanya va pel bon camí amb les retallades de Rajoy. Com ens ho hem de prendre això?

I acabo. Avui que poso un enllaç d'Intereconomia. Resulta que parlen de la pujada de l'IVA i diuen que Espanya té l'IVA en nivells d'altres països europeus on els sous són el doble i la taxa d'atur és menor. Com he dit ja molts cops, els polítics només comparen una variable, la retallada que volen implantar, amb la resta de països però, els sous, l'atur, el suport a les mares treballadores,... ho deixen de banda.