dimarts, 17 de juliol del 2012

#Autònoms emprenyats, reivindicació de la #democràcia i #Bankia

Els autònoms estan emprenyats. Benjamí Villoslada (Menéame) és un dels que ha alçat la veu contra les mesures del govern espanyol. D'una banda, es puja l'IVA i no s'adopta la mesura de no haver de pagar l'IVA fins haver cobrat les factures. De l'altra, l'IRPF que s'haurà de pagar de la facturació deixarà de ser un 15% per passar a un 19%. L'amenaça és la de deixar de pagar la quota d'autònoms durant un mes, la qual cosa significaria que l'Estat deixaria d'ingressar uns 750 milions d'euros. I és que el govern espanyol s'omple la boca parlant dels emprenedors i després no els facilita les coses.

Lluís Foix parla de la necessitat d'evitar que s'imposi un govern tecnòcrata a l'ombra a Espanya per dur les regnes del país. Com diu, ja hi ha mecanismes democràtics per canviar governs i decidir el rumb del país. No s'ha d'acceptar que vinguin de fora, encara que tinguin raó, a dictar qui o com s'ha de governar.

Josep Ramoneda també escriu en un sentit semblant però, centrant-se també en el caducat model d'estat autonòmic. Necessitat que un govern que no compleix el seu programa electoral se sotmeti al judici del poble, i la necessitat de reformular el model de l'Estat. CiU continua amb l'estira i arronsa amb Madrid, un joc que ja no funciona. La darrera mostra, el pacte fiscal. Un model econòmic que volem molts catalans però, que també sabem que no s'aconseguirà perquè topa frontalment amb PP i PSOE. Malgrat això, CiU ho utilitza per a la seva habitual política de tensar la corda i afluixar-la després. Ahir Artur Mas es mostrava indignat, com disposat a plantar-se davant Madrid (tensar) i avui Francesc Homs mostrava la impotència de Catalunya per decidir sobre el pacte fiscal sense el vist-i-plau de Madrid (afluixar). Calla! No ho sabíem que Catalunya no podia decidir!? Increïble que duri tants d'anys aquesta presa de pèl.

La iniciativa 15MpaRato demana que el jutge intervingui judicialment Bankia abans que Espanya signi l'acord per al seu rescat, el proper dia 20 de juliol. La idea és que si hi ha intervenció judicial no es podrien aplicar els termes del rescat bancari, del qual és la principal beneficiària. Els que miren primer pels grans inversors i no miren pel mal que es farà a la societat a causa del rescat, es mereixen que això passi. Tant de bo sigui així.

1 comentari:

Elisenda de Raubineau ha dit...

En aquest enllaç es recullen signatures "No al rescate de Bankia". Signa i Reenvia'l

http://www.avaaz.org/es/petition/No_al_rescate_de_Bankia/?ctVKFdb