dissabte, 16 de maig del 2015

Una APP per a la Brigada

Al programa electoral de CiU d'Amposta hi ha una proposta, una aplicació mòbil d'intervenció ràpida de la Brigada. Em sorprèn que això sigui una proposta en sí i no un element de concreció d'una proposta més general. Però, ja que surt el tema, val la pena parlar-ne.

Ja fa anys que a Tortosa van implantar una aplicació web d'incidències a la via pública. Desconec si s'utilitza encara o no però, fou una actuació encertada del govern de Joan Sabaté. Fa doncs, uns quants anys d'això. Durant aquest temps, i amb el projecte Ciutat Digital, a Amposta no hem estat capaços de fer res semblant. Hem estat capaços de muntar unes comunitats temàtiques que durant aquesta legislatura van ser clausurades. Una inversió llençada a les escombraries. En una empresa privada algú hauria d'haver donat explicacions i haurien hagut conseqüències. I l'oposició, per cert, tocant el violí. No han estat capaços de fiscalitzar com cal el projecte Ciutat Digital.

Ara, plantejar una evolució de la idea i implantar una solució multidispositiu, em sembla correcte. Suposo que s'implantarà alguna solució existent, com l'aplicació Civitas, existent al mercat i de la que s'ha parlat els darrers mesos. La pregunta és si implantar una solució existent -cal veure amb quin cost- és suficient per ocupar un punt del programa electoral. A mi em sembla que no.