diumenge, 24 de maig del 2015

I arriba el canvi a Amposta

Amposta ha triat canvi. Després de 3 dècades de govern monocolor ara arriba el canvi. Fa 4 anys no va poder entrar l'"aire fresc" però, aquest cop la gent sí que ha volgut "una nova Amposta". Una nova Amposta enfront de l'Amposta en positiu de qui volia continuar al govern, una Amposta en positiu que venia a dir que la dels altres era en negatiu. I el missatge no ha funcionat. Esquerra arriba a la majoria absoluta i CiU baixa als 7 regidors. Una bona davallada, igual que els socialistes, que es queden amb 2.
No és que sigui visionari però, els socialistes tenien 3 elements en contra. Un, comú a totes les candidatures. En una llista tancada et trobes gent a qui votaries i gent a qui no, i has de quedar-te amb tota. Un altre, un alcaldable que venia de ser alcalde de Godall durant uns quants anys. Una persona amb una carrera política municipal ja feta. Símptoma de manca d'idees i de desesperació. I el tercer, la postura del PSC d'Amposta a favor de les polítiques del PSC i del PSOE en conseqüència. Per això, fa mesos pensava que el PSC es donaria una bona patacada.
D'Esquerra esperava però, no confiava en la victòria, ni molt menys majoria absoluta. Amposta, legislatura rere legislatura, ha donat sorpreses. Amb el transvasament no va haver canvi, i era una oportunitat única. Vam ser notícia a Catalunya perquè Roig va aguantar l'embestida. Haurà hagut d'arribar la crisi i viure-la perquè la gent despertés.
Per desgràcia PxC ha mantingut el seu regidor, el qual no tenia en les primeres fases d'escrutini. A les localitats veïnes s'han quedat sense representació però, sembla que en això Amposta encara és diferent. Que hi farem, mal menor.