dissabte, 2 de maig del 2015

Els mitjans de comunicació ampostins el dia 28

Algú va comentar que el dia de l'escorcoll de l'Hospital Comarcal d'Amposta i del nostre Ajuntament els mitjans de comunicació locals no van informar, o que no ho van fer com calia. Cerco informació a la xarxa.
  • Amposta Ràdio: les notícies escrites més noves del web de la ràdio són del maig de 2014. Els àudios disponibles són, fins l'octubre de 2014. A Twitter el dia 28 van publicar una entrevista a l'alcalde feta el dia 24 i una piulada on comentaven que durant tot el dia havien informat dels escorcolls. A la pàgina de Facebook els comentaris del tema van ser els mateixos que a Twitter.  A les xarxes socials no es va fer arribar cap tipus d'informació durant el dia, només per la ràdio, segons s'explica.
  • Revista Amposta: des de que es va renovar el web que no es publiquen notícies actuals si no que es publiquen únicament les revistes en PDF.  
  • Ajuntament d'Amposta: cap informació el dia dels escorcolls. El dia després una notícia amb les declaracions de l'alcalde. La pàgina de Facebook de l'Ajuntament muda el dia 28. El perfil de Twitter de l'Ajuntament des del dia 26 que no ha publicat res.
Vaig defensar l'altre dia que fins que no se sàpiga res concret, fins que la justícia no hagi pres decisions, la presumpció d'innocència s'ha de respectar. Vaig participar en debats posicionant-me fins i tot com si fos convergent, perquè crec que cal ser just. Però, sense haver pogut escoltar la ràdio local el dia 28, he de dir que allò que hi ha als webs dels mitjans i del propi Ajuntament, així com les notícies publicades a les xarxes socials tenen un gran buit informatiu dels fets importants del dia 28. Agradin o no van ocórrer i els mitjans de comunicació local no van estar a l'alçada. Sempre han estat en el punt de mira per la parcialitat informativa, a favor del govern municipal. Amb actuacions així la seva imatge no es veu gaire afavorida.

Per sort els mitjans del territori sí que van informar, a més de mitjans d'abast nacional i estatal.