dissabte, 16 de maig del 2015

Les bandes de música per a CiU d'Amposta

Un dels videos en positiu de la candidatura a les municipals de CiU d'Amposta fa referència a la cultura. Imatges de les bandes de música, d'actuacions a la biblioteca, Lo Pati, la Festa del Mercat,... Una població rica en cultura, encara que ha anat perdent llençols. El cicle de teatre i dansa es va perdre ja fa temps. Presumim enfront els tortosins sovint però, en la vessant cultural molts cops ens mostren com es poden fer les coses. No en totes, evidentment. Al video surt una banda de música, la de l'escola de la Filha, el dia internacional de la dansa. 

De les bandes de música, al seu programa electoral no sé si se'n parla. No ho sé perquè el web de la candidatura, ampostasi.cat, conté un seguiment del programa del 2011 però, no diu res del programa del 2015. Si anem al paper que es reparteix per les cases, es destaquen projectes fets i propostes. Cap referent al patrimoni del qual es presumeix tant, les bandes de música. Serà perquè tampoc no es pot fer una comparativa amb allò fet els darrers anys, com deixar perdre l'escola municipal de música i els diners que això comportava. El PSC parla d'un Conservatori, d'una regidoria específica. Esquerra parla d'un Certamen, de millores de finançament. El partit que governa, res de res. I a la seva llista hi ha músics.

A Amposta ens hem acostumat a veure els bons jans dels músics que, com que ens agrada fer música i no ens importa ajudar-nos entre nosaltres i fer coses pel poble, quan hi ha una cita per tocar, allí que anem. Quatre copets a l'esquena i au, fins la propera. I així no anem enlloc. Cal un finançament adequat de les escoles de música, el qual ha de repercutir en el cost dels estudis per a les famílies i en la millora de les pròpies escoles. Ja no parlo de lo bo que seria fer un Conservatori o de tenir un Certamen de bandes. Només començant per una base educativa ben dotada, ja aniríem bé.

Una cosa sí. S'ha d'agrair el favor que ens va fer CiU de no donar suport a l'escola municipal de música. En el cas de La Lira ens ha fet cercar fonts de finançament alternatives i s'ha instaurat el darrer cap de setmana de juny com una cita obligada per veure un espectacle de gran format a l'auditori de la Societat. Alguna cosa bona ha de tenir tot plegat.