dimarts, 30 de juliol del 2013

#PDE Diumenge en defensa de l'Ebre, subvencions als mitjans privats, #FestesAmposta2013 i biblioteques rendibles

Diumenge primer acte en defensa de l'Ebre amb l'arribada a Amposta del vaixell WWF Solar. A les 10h serà l'arribada, amb ressò internacional, per la qual cosa la PDE demana la participació de la ciutadania.

El 2011 el grup Godó es van endur el 40% de les subvencions del Govern a mitjans de comunicació privats. Serà per les campanyes informatives i de conscienciació que s'hi poden escoltar i veure, campanyes que podrien perfectament fer-se a la pública o no fer-se? El secretari de Comunicació del Govern la setmana passada va dir que, si poguessin tornarien a subvencionar els mitjans privats amb 9 milions d'euros, com ho van fer el 2012. Aquest any s'ha quedat en 6,5 milions. Els grans empresaris sovint defensen l'eliminació de subsidis, d'ajuts, com si tot ens ho haguéssim de guanyar nosaltres però, davant de subvencions sucoses no hi diuen res. Siguem emprenedors però, si no hi ha diner públic malament.

I parlant dels empresaris que no volen que el diner públic sigui per a altres que no siguin ells tenim el cas de la salut. Vicenç Navarro parla del sistema sanitari del Regne Unit, del desmantellament fet pel govern conservador de Cameron, rumb cap a un sistema com el dels EUA, el més car i ineficient del món, el que menys ajuda els usuaris, i ho compara amb els canvis que s'han fet i es fan a Espanya i Catalunya, dirigits també a desmantellar l'elogia sistema públic de salut, en benefici de les grans empreses de la sanitat privada. I això no ho atura ningú, malauradament.

A Amposta ja tenim programa de Festes Majors. Com l'any passat, acaben en divendres. Del 9 al 16 d'agost. Una pena que s'hagi decidit per segon any deixar fora de programa el segon cap de setmana de Festes. L'altre dia vam anar als focs de la Ràpita. Les Festes allí van acabar diumenge. A Sant Jaume també. A Santa Bàrbara també. Aquí, tot i ser la suposada capital de la festa i dels bous, retallem les festes. En comptes de reduir intensitat entre setmana -si es pot- i posar més activitat els caps de setmana, s'opta per acabar les Festes en divendres. El programa, des de fa uns anys, va ple d'actes que són en realitat activitats de locals d'oci nocturn, activitats que abans no s'hi incloïen. Ep però, bous fins dilluns, que no es digui que no som un poble torero.

Esperanza Aguirre, en la seva línia populista, tan efectiva, compara l'arribada d'Eurovegas amb el boom turístic dels anys 60. Lo bo és que ho diu i encara té palmeros que li riuen la gràcia. Aquesta és l'alternativa a Rajoy. Seguint la qualitat de les manifestacions dels polítics espanyols es manifestava l'alcaldessa de Telde, qui deia que l'empresa que gestiona la biblioteca del seu municipi s'havia d'espavilar a cercar finançament, perquè té 14 treballadors i una biblioteca no dóna diners. Amb aquesta lògica tan contundent hauríem d'acomiadar molts càrrecs públics, entre ells ella, perquè, seguint el seu raonament, només són una despesa per a la societat. Brillant.