dimarts, 2 de juliol del 2013

L'experiència no és un grau a #Educació i el #SegarraGarrigues ruïnós

Fa relativament poc es va anunciar que el proper curs es cobririen milers de places de professors, cosa que semblava que milloraria la situació laboral de moltes persones del món de l'Educació. L'optimisme però, s'ha de prendre amb calma perquè de moment, si parles amb la gent la cosa continua igual o pitjor que el curs passat. Les retallades en Educació no s'aturen. En canvi llegim a El País que la conselleria ha contractat a dit com assessor una persona de 24 anys sense experiència en Educació, perquè s'encarregui d'analitzar els diferents sistemes educatius europeus. Un assessor que pertany a les JNC de Girona. Serà pel bé comú aquell que parlava ahir Esperanza Aguirre. Que ho expliqui la Consellera a tants i tants de professionals amb molta més experiència per fer aquesta tasca.

El Segarra-Garrigues, aquell canal impulsat en temps de Pujol, recolzat pel tripartit, costarà el doble del pressupostat. A més, segons llegeixo, ni Generalitat ni regants poden fer front al seu cost. I hi tenim un altre cas de porta giratòria. Funcionaris i polítics que el van impulsar en temps de Pujol ara treballen a l'empresa privada que gestionaria el canal. De la legalitat del tema se n'encarregaran altres però, èticament és més que criticable el fet.

El PP d'Altafulla va comparar el concert de dissabte al Camp Nou amb un acte del partit nazi en una fotografia a Facebook, en la qual es veien dues imatges, una de cada un dels actes i es deia que si no es veien les diferències era perquè no n'hi havia. Un cas més d'ús irresponsable del nazisme per discrepar políticament dels altres. No tenen cap problema en l'homenatge a la Legió Cóndor que va fer la delegada del govern espanyol a Catalunya? Sánchez-Camacho els ha disculpat i ho ha deixat com un tema local d'Altafulla. En canvi, quan han de carregar contra la immersió lingüística, contra el sobiranisme, etc., s'aferren a situacions locals per extrapolar-les a la resta de Catalunya. Aquesta és la lògica del PP.