dimecres, 17 de juliol del 2013

#Bárcenas #Palau #salut per als valencians, caçadors de 8 anys i #educació en anglès

Miguel Ángel Rodríguez, un dels esquitxats pels papers de Bárcenas aquests dies, diu que la societat és hipòcrita quan critica els sobresous perquè els polítics no tenen capacitat de dominar tots els temes i necessiten personal que els doni suport, i s'ha de pagar. Fugir d'estudi, ja ho estem veient cada dia, és l'estratègia del PP. Un dia més el PP i Bárcenas d'actualitat. Resulta que el llapis de memòria que va lliurar al jutge establiria en més de 8 milions el diner B cobrat pel PP.

Fugir d'estudi també seria aprofitar la notícia d'ahir relacionada amb el cas Palau, com ha fet Alícia Sánchez Camacho al Parlament. I no és que algunes coses de les que ha dit no les comparteixi però, si us plau... Ara bé, les declaracions d'ahir de Francesc Homs, posant en dubte l'opinió del jutge quant als diners desviats del Palau, van ser totalment fora de lloc. També és fugir d'estudi.

La Generalitat Valenciana no farà receptes als malalts crònics que siguin d'una altra autonomia. Així promocionen el turisme i així vetllen per la salut de les persones. I això en un territori, governat pel PP, partit que diu que a Espanya tothom ha de ser igual. Els principis del PP haurien de garantir que tothom, en qualsevol lloc d'Espanya, pugui tenir la recepta per a la medicació que necessiti. De fet, jo pensava que era així i que això que ha decidit el govern valencià no es pot fer. Bé, ells sí que ho poden fer, perquè sempre tenen la raó.

El PP a les Illes Balears ha aprovat una llei que permet que crios de 8 anys participin en caceres sense armes de foc però. No parlem d'aprendre a subsistir en un entorn on caçar és una necessitat. Parlem de caçar en general. I parlem de crios. Faran com els americans, que posen el crit al cel quan veuen un pit a la tele i després gaudeixen amb la violència de les pel·lícules.

A Catalunya l'Educació també ha estat notícia. La Consellera ahir anunciava canvis. Vol que els alumnes acabin l'ESO amb nivell B1 d'anglès -i Batxillerat amb B2-. I això, introduint percentatges de matèries que s'hauran de fer en anglès en comptes d'utilitzar la llengua vehicular. El problema de la llengua passa per fer que els professors imparteixin assignatures en anglès? O passa per donar més importància a l'assignatura d'anglès dins del currículum? Com és que molts alumnes si no estudien anglès en acadèmies o a l'Escola Oficial d'Idiomes, no assoleixen un nivell acceptable d'anglès? Ja no parlo de la meva època, a BUP, en què l'anglès que fèiem era encara menys que ara. Segur que hem d'introduir l'anglès a les assignatures que no siguin de llengua? No serà que convivim poc amb les llengües estrangeres? Quants diners es gasten a l'any en doblatges de pel·lícules i sèries? Per què no se subtitulen i obliguen a veure-les en la llengua original? De fet molta gent ja ho practica això si veu pel·lícules o sèries en línia. Perdoneu la meva ignorància però, sembla que està de moda el trilingüisme i que no és políticament correcte parlar-ne negativament.

En Educació, com deia, hi ha notícies. Una d'avui. Els preus de les enginyeries augmenten un 10,5% aquest proper curs. Tot un incentiu per als futurs estudiants. Potser és per compensar que en un futur han de tenir més bon accés