dissabte, 13 de juliol del 2013

#Mentirómetro #Bárcenas i #fracking

Neix el Mentirómetro, un lloc on es documenten les mentides dels polítics espanyols. Es poden aportar mentides, sempre que s'aportin fonts que les documentin, i els usuaris poden votar-les. Si l'hemeroteca i la difusió no era prou, aquesta és una nova eina, útil, per recordar com ens enganyen qui governen i qui no, perquè la mentida no és patrimoni només del govern. El PP en aquest moments encapçala la classificació amb Rajoy i de Cospedal. No és pas estrany.

Esteban González Pons ha volgut treure's de sobre el problema Bárcenas dient que el PP no és Bárcenas, si no Miguel Ángel Blanco. L'ús del terrorisme, de les víctimes, encara que al PP n'hi ha hagut moltes, és repugnant. Però, ells poden fer-ho tot, tenen carta blanca, només és repugnant veritablement si ho fa algun altre partit. L'antic dirigent del PP Manuel Milian Mestre ha dit que al PP tothom sabia que es cobraven sobresous però, no se sabia qui. Se suma a les notícies que deixen Rajoy amb el cul a l'aire la darrera setmana.
 
I al PP, al govern espanyol, ningú no dimiteix.

I acabo. PP i CiU es mostren favorables al fracking per extreure hidrocarburs del subsòl. Una pràctica potencialment contaminant, que requereix un consum molt elevat d'aigua, que no està clar que sigui tampoc rendible. I a més, llegeixo que el fracking pot ser causa de rèpliques de terratrèmols ocorreguts en llocs llunyans quan s'injecten les aigües residuals del procés a gran profunditat. Però, la pela és la pela i les promeses de diners i de llocs de treball, com des de fa anys passa, permeten que els individus que governen donin via lliure a aquest tipus d'explotacions.