diumenge, 6 de gener del 2013

Dia de #Reis i #borregueros contra #AVE

Dia d'il·lusió per als més menuts de la casa i de records per als grans de quan érem nosaltres els protagonistes del dia. Les coses no han canviat tant, per sort.

Avui o demà la gent de l'Ebre que estudia o treballa a Barcelona torna cap a la capital. Ho vaig fer uns quants anys, 13, i les coses tampoc no han canviat gaire. La connexió amb Barcelona és més que discutible. Si no vas a la capital, com ara la gent que estudia a la UAB i viu a Cerdanyola o a la Vila Universitària, la connexió és pijtor encara. Que al final t'arregles però... Els trens entre l'Ebre i Barcelona, si no vols pagar trens més cars, tot i ser trajectes que s'apropen a les 2 hores, no sempre es fan en trens com cal. Si a finals dels 90 encara viatjàvem amb borregueros d'aquells que quan posaven en marxa la calefacció se't podia desfer la sola de la sabata, després van ser substituïts per combois de rodalia, amb seients durs o seients estrets, per fer els trajectes. Del preu no cal parlar-ne. Pel servei que s'ha donat sempre, m'ha sembla un preu car, que a més no ha deixat de pujar amb l'any nou, any rere any.

A sobre, ara resulta que el preu del bitllet de tren ens resulta més car que si anéssim amb AVE. Ho denunciava l'altre dia l'alcalde de Tortosa, i amb raó. Els preus dels abonaments són més cars. L'anada i tornada no té descompte i només val per al mateix dia. Un seguit de despropòsits que són per indignar-se.

1 comentari:

Xavi ha dit...

S'han acabat les festes. En tenia ganes ja...
que hem de dir de la Renfe...
Hi ha un altre fet entra dins del mateix despropòsit. I és el paisatge que es veu des de les finestres del tren. Com ha anat degradant-se. En tan sols... 20 anys?