dilluns, 28 de gener del 2013

#Ambaixades #PSC i #atur

Per si autonomies com Catalunya volen fer feina a l'estranger per obrir portes internacionals als seus conflictes amb Espanya, el govern central vol posar límits a les accions dels governs autonòmics a l'estranger. Recomanacions sobre viatges, control de les "ambaixades", relacions internacionals,... És un pas més en la recentralització del govern espanyol. Ara bé, també he de dir que les "ambaixades" catalanes sempre m'han semblat com el partit de costellada de la selecció catalana de futbol. Molt de simbolisme però, a la pràctica un esforç innecessari.

El PSC sancionarà econòmicament els diputats que no van trencar la disciplina de vot, simplement perquè no van votar ni a favor ni en contra de la declaració de sobirania. Tot quedarà en això, en una sanció econòmica i el partit continuarà amb la seva línia pro PSOE. I els diputats discrepants continuaran dins del partit, aguantant. Serà que no discrepen tant de la línia de Pere Navarro.

Article dur però, clar, sobre què pensa Santiago Niño Becerra quant a l'atur. Espanya ha de potenciar els territoris amb possibilitats i dissenyar solucions a mida per als territoris que no en tenen. La reforma laboral va fer-se per permetre acomiadar a un cost menor i no per crear llocs de treballs, perquè no es pot crear feina per llei.