dilluns, 10 de desembre del 2012

#Wertgonya estadístiques de La Razón a @elmonarac1 i de Cospedal acusant #ArturMas

#Amposta en defensa de l'escola en català
Avui arreu del país s'han convocat concentracions a favor de l'escola en català, després de l'espanyolització que vol implementar clarament el ministre Wert amb la seva proposta de reforma educativa. Com el PP i Ciutadans poden mantenir el discurs contra el model d'immersió lingüística? Pregunta retòrica. Perquè volen aconseguir el suport d'un determinat sector social. Saben que el discurs no és cert però, el repeteixen i el repeteixen fent-lo bo.

Avui a RAC1 el director de La Razón de Catalunya pretenia defensar l'enquesta que ahir va publicar el seu diari, la qual, amb una mostra de 140 joves espanyols, servia per afirmar que els joves desconeixen temes bàsics de geografia i d'història de Batxillerat.  Avui, amb una enquesta amb una mostra de 51 joves catalans, el diari afirma que es demostra l'adoctrinament a les aules catalanes. Amb l'enquesta donen per bo que a Catalunya els estudiants aprenen que el Regne d'Aragó no ha existit com tal, per exemple. Qui ha estudiat a Catalunya en democràcia pot saber que tot això són mentides, greus mentides. De l'enquesta d'avui el diari diu que s'ha fet agafant l'univers dels joves espanyols de 18 a 20 anys, s'han fet 51 entrevistes amb un marge d'error del 14%, un nivell de confiança del 95,5%, dues sigmes i p=q=50 (suposem que 0.5 en comptes de 50). No sóc expert en estadística i no en vaig fer tanta a la facultat com per discutir fermament sobre el tema. Ara bé, he trobat un lloc on explica com calcular la mostra necessària per a un estudi, amb una calculadora en línia. Si suposem un univers de 100.000 persones, una confiança del 95,5%, un marge d'error del 14% i p=q=0.5, surt una mostra mínima de 51 persones. En tot Espanya, ni en tot Catalunya, hi ha només 100.000 persones entre 18 i 20 anys? Segons l'Idescat a Catalunya hi ha més de 800.000 persones entre 15 i 24 anys. No sé, jo tinc dubtes. S'agrairà que algun titulat en Estadística m'orienti.

La presidenta de Castella la Manxa i dirigent del PP, María Dolores de Cospedal, en una entrevista a El Mundo, continua amb el discurs acusant el president de la Generalitat d'evadir impostos. De fet, no ho diu directament però, en fa referència quan se li pregunta sobre si ho pensa. Segons ella Artur Mas és culpable d'evadir impostos i d'haver-los regularitzat en ser enxampat i això fa que no sigui patriota. D'una banda, l'acusació és greu i si té proves de l'evasió hauria d'haver fet la denúncia formal. Un cop passades les eleccions s'ha vist que la notícia d'El Mundo durant la campanya, de moment, res de res. D'altra banda, no recordo haver sentit que el banquer Botín hagi estat titllat de poc patriota després que s'hagués descobert que la seva família tenia diners en comptes estrangers i els regularitzés. El discurs hipòcrita, cínic, manipulador, del PP.

2 comentaris:

Xavi ha dit...

Hola Manel, vaig llegir l'entrada l'altre dia i et volia contestar però em va vèncer la son. L'ine diu que a Catalunya hi ha 66.188 individus de 18 i 66.779 de 19. Per tant 100 i picomil. Són estimacvions molt fiables. Si fas una simulació de N's a partir de la fórmula que hi ha a la pàgina que indiques, veuràs que la mostra reultant creix molt al principi però després s'estabilitza. Si la mostra a extreure tinguès un creixement lineal (posem lineal) amb la mida de la població, fes estadístiques resultaria ruinós. Més ruinós del que ja és.

Unknown ha dit...

T'esperava Xavi!