dilluns, 31 de desembre del 2012

Any de #família #escola #música #LaLiraAmpostina #feina #crisi #retallades #atur #vagageneral #11S #25N #independència

Acaba el 2012. Hora de repassar què ha passat aquest any que marxa. No vull fer pas un repàs exhaustiu. Això ja ho han fet els mitjans. Ho faré de memòria, amb allò que m'ha quedat a la memòria d'aquests 12 mesos.

L'any 2012 ha estat un mal any en molts aspectes però, tampoc no es pot considerar un mal any. Tot i que millorable, ha hagut feina, prou salut, excepte algun cas familiar que evitaré comentar aquí. Júlia ha començat l'escola i continua sent l'alegria de la casa. Ja toca el piano, a la seva manera, fent l'escala sense problemes, quan vol... Lino ens va dir adéu, la nota trista de la família enguany.

A La Lira hem fet feina, molta feina. Destacable el Fantasma de l'òpera, gran èxit de públic, feina recompensada amb escreix. La música ha acompanyat l'any, com no podia ser d'altra manera. Fa dos dies homenatjàvem Pepita Giné, una vida dedicada en cos i ànima a La Lira.

Quant a l'any en general per a la societat, l'any ha continuat, com el 2011, amb la crisi i les retallades d'actualitat. A Catalunya veníem patint les del govern de la Generalitat i s'han sumat les del govern de Madrid. Rajoy ha incomplit la majoria de promeses electorals, com no pujar impostos, no tocar la salut i l'educació a l'hora de retallar, etc. La tensió Catalunya-Espanya ha crescut fins arribar al punt d'inflexió de la Diada de l'11 de setembre. El govern català va convocar eleccions en clau d'independència, o almenys això sembla fins ara. Des de Madrid i des d'alguns partits a Catalunya, s'ha aprofitat el tema per utilitzar Catalunya per aconseguir rèdit electoral. L'euro i la Unió Europea, en dubte. L'austeritat de Merkel no ajuda si no que enfonsa els països, i el govern espanyol aposta per aquest camí, mentre hem vist com a Islàndia han optat per jutjar els culpables de la crisi i sortir d'una altra manera. Ens acusen de viure per sobre de les nostres possibilitats aquells que han fomentat el model econòmic que ens ha dut a la crisi, aquells, com l'ex-president de la CEOE, que ens han dit des de fa temps que hem de cobrar menys mentre sembla que es feien rics i les seves empreses feien fallida.

L'any 2013 s'espera igual o pitjor. Ja ens preparen per a la que vindrà. Que tinguem salut, amor i feina, i que els polítics que tenim reflexionin i deixin pas a altres que pensin més en les conseqüències de les seves decisions sobre la majoria de la societat. Més crisi, més retallades, un govern català que retallarà amb el vist-i-plau d'ERC, el camí cap a la independència que s'haurà de definir.

Que tingueu un bon any 2013. Malgrat el futur negre farem el possible perquè sigui millor que el 2012.