dijous, 27 de desembre del 2012

#habemusgovern #privatització de la sanitat #fracking i #música

Ja tenim Govern. Tant d'hermetisme que avui al matí RAC 1 ja anunciava noms que han resultat ser els encertats. Felip Puig, canvi de conselleria. Tant criticar Saura, ha seguit més o menys la mateixa línia de polèmiques i ha estat premiat. Al seu lloc, Ramon Espadaler. Ja tenim els dos ex-consellers de Medi Ambient de Pujol en època del PHN al Govern. Fantàstic. A Educació continua la mateixa consellera. Trista notícia, com a Salut, on continua Boi Ruiz. Retallades en els dos departaments més importants que han rebut premi. Hem de preparar-nos per veure venir les tisores encara més? Més hores lectives, més alumnes per aula, menys sou, més copagaments, continuarà l'euro per recepta,...? Moltes preguntes. Es crea una conselleria d'Exteriors, cosa que alegra l'Oriol Junqueras. Junqueras, al mateix temps, expressa el respecte per les decisions del President. Jo no entenc però, com un govern amb aquest perfil pot fer cas del full de ruta pactat amb ERC. No només d'independentisme es viu i en aquesta legislatura no tot s'hi val. Sánchez-Camacho es queixa del perfil separatista del nou govern, en uns termes més contundents però, equivalents als del PSC. I què volen? La majoria independentista al Parlament és clara, no? No volien que les urnes parlessin? Han parlat. Si a sobre se suma que una majoria al Parlament és favorable a fer un referèndum, el PP no té gaire on agafar-se per criticar la voluntat de la majoria dels electors.

El govern de la Comunitat de Madrid implanta la privatització de la gestió de la sanitat pública. Els professionals sanitaris en una llarga vaga però, el govern no els escolta. De fet, el president del govern madrileny vol que es reguli el dret de vaga. Quan les manifestacions i les vagues molesten, quan ets tu qui governa i no els teus contraris, aleshores cal regular-ho tot, posar-hi entrebancs legals. Molt democràtic.

El País parla avui també del fracking a Catalunya. Injecció de sorra, grans quantitats d'aigua i productes químics, a gran profunditat, per obtenir gas. Contaminació d'aqüífers, consum elevat d'aigua, perill potencial de terratrèmols,... Perill medi ambiental o un relatiu benefici econòmic, què cal fer? La Generalitat ha de decidir si aprovar o rebutjar les peticions de prospecció per fracking que té sobre la taula.

Octavi Ruiz va participar ahir al programa "Això no té nom" de Catalunya Ràdio, parlant de les bandes de música, amb dues representants de bandes de música valencianes. Som terra de bandes a l'Ebre. Fa poc era una gran notícia la creació de colles castelleres a l'Ebre, cosa que per a qui agradi no deixa de ser interessant però, penso que ens creiem poc el potencial de les nostres bandes com símbol de la nostra cultura en una zona de transició entre Catalunya i el País Valencià.

Ah! L'FMI demana austeritat i sembla que se la salta per celebrar el Nadal, amb un banquet de 380.000 euros. Ells ho rebaixen a 265.000 euros. Em quedo més tranquil.