dijous, 20 de desembre del 2012

#independència amb càstig de Madrid

Oriol Junqueras ja ha dit vàries vegades que si Espanya pagués la meitat del que deu a Catalunya no caldria fer retallades. És per indignar-se, és cert, tot i que ara que ERC forma part de l'acció de govern també és una forma de justificar retallades, culpant el govern espanyol. I no és que no cregui que sigui culpa de Madrid.

De Junqueras els mitjans de Madrid sovint han fet burla aquests dies. He sentit anomenar-lo "gordito feliz" o dir que té aspecte d'ogre. La desqualificació personal per no argumentar en contra. El govern espanyol ha parlat als mitjans dient que faran tot el possible per aturar la consulta il·legal, una consulta que encara no existeix, que encara no se sap si és legal. Quina classe política l'espanyola...

I el govern espanyols comença amb el càstig cap a Catalunya. Ordena que els cursos ocupacionals es facin només en castellà. Qui esperona els ànims independentistes, qui separa?

L'enemic a casa. Llegeixo que Rubalcaba i Duran han compartit la seva preocupació pel futur de Catalunya arran del pacte CiU-ERC. En quin sentit es preocupa Duran, renega del pacte, vol reconduir-lo o finiquitar-lo com abans millor? Veu la seva política si no aconsegueix aturar el camí cap a la consulta?

L'ambaixador espanyol a Londres, Federico Trillo, s'indigna per un reportatge de la BBC sobre la crisi, sobre el totxo i amb especial atenció al País Valencià. La indignació del PP quan se'ls mostra quina política han fet durant els anys de bonança és comprensible. La crítica a Zapatero no els indigna però. Uns i altres van permetre que el país anés com ha anat. De fet, encara tenim inversions de milers d'euros en AVE. I no volen que un mitjà com la BBC els ho mostri, no volen veure què han fet.

Ens llegim demà, si no s'acaba el món.


Help those suffering in the Horn of Africa