dissabte, 22 de desembre del 2012

#dbtreferendum Un dissabte més, Catalunya dóna audiència a Tele 5

Enèssim debat de Tele 5 de dissabte a la nit dedicat a Catalunya. Debat sobre el referèndum no convocat però, que qui no el vol ja anticipa que no serà legal. Com sempre, qui està contra el debat utilitza arguments febles però, repetits. La Constitució sagrada l'any 2010 la van canviar PP i PSOE per adaptar-la als desitjos de Merkel, segons les males llengües. Sagrada segons quan. La democràcia, en majúscules, hauria de dur-los a no tenir por a preguntar els catalans sobre el seu futur però, prefereixen agafar-se a la Constitució i a les amenaces de suspensió de l'autonomia, de la intervenció de l'exèrcit, etc. La democràcia permet que la sobirania nacional, tal com diuen, no resideixi en el poble si no en els designis del sistema financer global.

Ah, no entendré mai com un presentador català es manté neutral i de vegades sembla que favorable als posicionaments que carreguen contra Catalunya -no va reaccionar Jordi González davant del video manipulador dels xiquets ebrencs parlant sobre la independència-.

Oriol Junqueras, convidat des de Barcelona, argumenta moderadament sobre el referèndum. Això segur que molesta més, que algú debati, argumenti i sigui moderat en les formes.