dijous, 5 d’abril del 2012

Morts per la #crisi i comerç a #Amposta

Avui un apunt de primera hora. Ahir un jubilat grec es va suïcidar davant del Parlament grec perquè amb la retallada de les pensions no podia viure. L'any passat hi havia notícies que deien que a Grècia havien augmentat un 40% els suïcidis. La pregunta és si qui escanya treballadors, pensionistes, gent desafavorida, té consciència i pot dormir tranquil amb aquestes morts causades, d'una banda per les mesures adoptades, i de l'altra per qui ha dut Europa i els diferents estats a la situació actual. Potser no cal contestar, sí que poden dormir, perquè la consciència la tenen inhibida.

Dissabte van inaugurar a Amposta les noves instal·lacions de l'Electro Hiper Europa, uns grans magatzems d'electrònica i electrodomèstics, al centre comercial del Carrefour. Feia tant de temps que tenien l'anunci d'obertura que pensava ja que no obririen, i més veient com a les galeries van tancant les botigues. Però, han obert, i espero que sigui per molt temps, tot i que per norma general no acostumo a comprar-hi, bàsicament perquè la diferència de preu entre comprar allí i en un altre lloc, sobretot per Internet, és important. Llegeixo a la notícia que també s'hi instal·larà una botiga d'Intersport, que ho tindrà malament amb el Decathlon a Tortosa, i un Gran Bazar xinès, un tipus de botiga que no m'atreu gens, bàsicament per la qualitat del producte, no per la procedència de l'empresari. Que tinguin sort també. Finalment llegeixo que han d'instal·lar-se  un bingo, un concessionari de cotxes de luxe i  dos cinemes. No sé si això vol dir dues sales de cinema o dues empreses. Suposo que el primer. Aleshores, serà un complement als cinemes de Tosses, serà competència? Per cert, avui ho recordàvem en una conversa. No recorda ningú que volien fer un telefèric entre la zona comercial del cementiri i el polígon de Tosses? En plena època del totxo no se n'estaven de res.

Dijous Sant. Dies principals de la Setmana Santa. Aquesta nit concert de Primavera de La Lira Ampostina. Demà processó i a esperar Pasqua, a esperar bon temps per passar aquests dies en família.