diumenge, 15 d’abril del 2012

Diputats pluriempleats, Rajoy s'enfonsa i un caçador president d'honor de WWF #crisi #república

Un de cada 3 diputats a Madrid, a més de ser diputat té algun càrrec municipal o una activitat professional paral·lela. Segons la normativa el càrrec de diputat és de dedicació absoluta però, es poden fer excepcions. A ningú no se li escapa però, que un alcalde o regidor de govern, ho és tots els dies de l'any, les 24 hores i que és complicat entendre que al mateix temps puguin complir amb l'activitat de diputat, si no és que algú els fa la feina en un dels dos llocs. El mateix per als que tenen alguna activitat professional. Depenent de la dedicació és difícil d'entendre que tinguin prou hores i dies per fer-ho tot.

100 dies de govern i Rajoy i els seus cauen en la valoració dels espanyols segons diu El País. I és que el govern que prometia arreglar-ho tot, els que van amagar el seu programa electoral durant la campanya electoral, després ha demostrat no tenir un pla clar i diverses "cagades" dels ministres ho han acabat d'adobar. Aquests són els que ho fan tot bé. Per sort, segons l'enquesta a la qual fa referència El País,  el descontentament no va a parar al PSOE si no que creix la discrepància amb el bipartidisme beneficiant IU i UPyD -preferiria que el partit de Rosa Díez no tingués tant èxit però, almenys s'albira el trencament del domini de PP i PSOE-.

Per a alguns Espanya només val, ara per ara, per a flamenc i per a vi, des del punt de vista econòmic. Tornem als temps de Mr. Marshall? Tornem al turisme de sol i platja, paella, toros i olé? Ho dubto. Ara, que els que parlen així d'Espanya en altres moments han lloat les mesures dels dos governs que s'han topat amb la crisi. Hipocresia.

L'accident i posterior operació del Rei d'Espanya continuen aixecant polseguera, i no és per a menys. Ahir llegia que el seu viatge per matar elefants per diversió hauria costat uns 170.000 euros. Són uns quants sous anuals de treballadors això i el monarca, que ens va dir que havíem de fer sacrificis no hi pensa quan va a xalar amb l'escopeta. Escopeta que, segons Vilaweb, podria costar entre 38.000 i 130.000 euros, una ganga. Per cert, que el Rei sigui president d'honor de WWF Espanya és una vergonya, no només pel safari per caçar elefants d'ahir si no simplement per ser algú que gaudeix caçant animals. Actuable té una campanya en marxa per demanar que deixi de ser-ho. Us hi podeu apuntar.