dimarts, 3 d’abril del 2012

Els pressupostos, l'amnistia fiscal i el mapa del temps #crisi #política #reformalaboral

Moltes retallades però, el ministre d'Economia diu que el deute públic s'incrementarà 10 punts, fins un 78,5% a causa de les necessitats econòmiques dels municipis. El govern espanyol assumeix que l'atur passarà dels 5,6 milions aquest any. Els brots verds queden lluny, les negacions d'arribar als 4 milions també. A canvi, tenim un govern que sembla que diu les coses com són, o no, o almenys ens pinta un horitzó negre, qui sap si per preparar-nos per quan vinguin noves retallades.


Avui els mitjans han parlat de la presentació dels Pressupostos Generals de l'Estat per part del ministre Montoro ahir. Els governants ja fa uns anys que es fan la foto amb una clau USB que conté els pressupostos. Ahir però, la clau anava enganxada en una cartolina que contenia un codi QR, en el qual hi ha codificada la URL on es poden consultar els pressupostos. M'ha cridat l'atenció la notícia del diari ARA afirmant que el govern havia presentat els pressupostos en un codi QR en comptes d'una clau USB. Mal titular, mal missatge, quan ni el codi conté els pressupostos ni s'ha deixat de presentar la clau USB.

El bloc Laboro parla de la reforma laboral i la relaciona amb l'amnistia fiscal del govern espanyol. I ho relaciona afirmant que l'amnistia pot provocar que acomiadaments de fa 5 anys es declarin improcedents, ja que empreses que haurien fet acomiadaments per causes objectives, si ara regularitzen la seva situació amb hisenda evidenciaran que aquelles causes no eren tals i els treballadors acomiadats podran actuar en conseqüència. Salari de tramitació des de l'acomiadament i readmissió o indemnització. Només per això ja considera que l'amnistia fiscal serà un fracàs. També parla de la no amnistia de l'IVA. Una empresa que regularitza l'IRPF haurà de declarar el corresponent IVA, s'entén.


I acabo amb una menció al govern tortosí. Ara resulta que es justifica que s'augmenti la superfície de zona blava amb la garantia que la gent pugui aparcar en superfície. Si us plau, si és evident que l'augment de zona blava té per objectiu recaptar més diners. Per què no es diuen les coses pel seu nom?