dilluns, 2 d’abril del 2012

Augment de la sanitat privada i els pressupostos beneïts per Merkel #crisi

A Espanya hi ha més centres sanitaris privats que públics, segons El Economista, un 51% contra un 49%. Les polítiques que s'estan fent però, sembla que reforçaran la implantació de la sanitat pública encara més, pel missatge implícit que diu que si vols una atenció més ràpida, un sistema menys congestionat, que et paguis una mútua. Perquè els usuaris de les mútues, com diu el conseller de Salut, hem de lloar-los per ajudar el sistema sanitari públic. Independentment d'això, l'article explica que des de la sanitat privada s'insisteix molt en el fet que els usuaris de la privada ajuden a descongestionar la pública i que, el sistema d'assegurança mèdica pública obligatòria fa que els usuaris de la privada estiguin d'alguna forma subvencionant la pública. Si al final en realitat els arguments sobre descongestió són només arguments per vendre el seu producte. Perquè són empresaris i allò que realment importa, legítimament, és la pela.

Avui els "enviats de Merkel", com diu El Mundo, han dit que els pressupostos de Rajoy van per bon camí. Curiós perquè el Financial Times posa en dubte que siguin uns bons pressupostos, que es pugui arribar a retallar la despesa tal com s'ha proposat, i critica l'amnistia a les rendes ocultes i la baixada d'impostos a les empreses. A casa nostra hi ha experts que també  es mostren disconformes amb els pressupostos, com Santiago Niño Becerra, qui insisteix que en aquests pressupostos no veu enlloc cap referència al creixement de l'economia i que amb les mesures que s'adopten sembla que tenim una línia de creixement zero o quasi zero per a una bona temporada. I sense creixement, a banda que l'economia no funcionarà, vol dir el senyor Rajoy que el crèdit a Espanya no s'encarirà més? Per cert, era amnistia fiscal o pujar l'IVA, i sembla que no volien incomplir allò que havien negat les darreres setmanes. En canvi, el propi Niño Becerra proposa un IVA de luxe, per exemple, per recaptar més diners. Xiquets, no podrem deixar de parlar de la crisi.

Per cert, el codi QR d'avui és pel ball eròtic que segurament ballen Merkel i Rajoy per aquest bon camí de l'economia espanyola.