dissabte, 14 de maig del 2016

L'inici de la Festa del Mercat #festadelmercat #festadelmercat2016 #amposta

#FestaDelMercat #VisitAmposta #TurismeAmposta #FestaDelMercat2016 #surtdecasaebre #canal21ebre #viulebre #ebreactiuAhir a la tarda es va inaugurar la Festa del Mercat 2016, amb l'acte inaugural. Un acte que abans se celebrava en dissabte i que enguany s'ha traslladat a divendres, dia en què comença la Festa. Un acte, com tants, molt protocolari, amb uns parlaments que sempre es fan llargs i amb unes salutacions protocolàries -perdoneu per la redundància- que provoquen una mica el riure. Algun dia s'hauria de revisar la necessitat de saludar cadascuna de les autoritats, quan al cap i a la fi, el poble és a qui es deuen.

Però, bé, deixem-ho que no ho arreglarem. Després el grup Samfaina va fer el toc d'inici de festa i les corals Aquae de la Fila, el cor de la Lira i la coral Sant Jordi, van cantar l'himne Amposta, amb la música de la Unió Filharmònica. Desconec com ha estat això però, crec que les bandes s'haurien d'alternar cada any, com en qualsevol acte de la ciutat, i que s'hauria de consensuar un himne -quant a música i lletra-, el qual ara difereix del que sempre s'havia cantat a La Lira, societat que el va estrenar. També, i com vaig comentar, és una llàstima que aquest any hagi tingut més importància l'Anita, un vapor tortosí que va recorre l'Ebre i que no va naufragar ni a Amposta, que no pas el Centenari de La Lira. L'any vinent veurem com s'enfoca la Festa i podrem dir si hi ha greuge comparatiu o no.

Ahir vaig fer algunes fotos, les quals podeu veure a l'àlbum de Flickr de la Festa. Avui i demà no sé si farem gaires més fotos. Als matins fem el viatge històrico-poètic centrat en l'Anita i La Lira, i a la tarda tenim Sarsuela. Avui, des de les 5 de la tarda fins les 12 de la nit imagino que no ens mourem de La Lira. Fem dos passis.