dijous, 23 d’abril del 2015

Les llistes ampostines

Les llistes electorals són públiques des d'ahir. Sorpreses encara que s'han anat coneixent poc a poc les darreres setmanes. PxC i PP tornen a fer llista. No les comento, encara que no entenc que algunes persones hi siguin. El PCPC també en fa. Incògnita si PxC rendabilitzarà la política de denúncia que ha practicat durant la legislatura. Al PSC no li ha funcionat durant anys. Potser és que era època de vaques grasses...

El PSC presenta una llista, amb tots els respectes, de circumstàncies. Encapçalada per un polític d'aquells "amb el cul pelat", qui ve de ser alcalde de Godall un grapat d'anys. A les primeres posicions alguna repetició de cares, tot i que qui ha donat més la cara durant la legislatura al PSC ha estat qui tanca la llista i que va ser l'anterior candidat, Toni Espanya. El PSC té a més el problema de la seva defensa de la postura del partit a Barcelona de posicions contràries al dret a decidir. Veurem si els passa factura.

Esquerra presenta una llista en la qual sobta, almenys a mi, que dels 6 regidors actuals, només el cap de llista i el tercer repeteixen, i cal anar fins la vuitena posició per trobar la resta de regidors actuals. Si comptem, amb un resultat com el de la passada legislatura, quedarien fora del consistori. I d'aquests 4 que quedarien fora, sense dir noms, algun ha destacat prou pel seu activisme aquests darrers anys. Estrany. Sí, equilibris per aliances però, estrany igualment.

De CiU no seria sorpresa veure les cares que es veuen, amb algunes de noves i alguna absència, si no fos que, si la davallada de vots que tant es demana es compleix, hi haurà uns quants regidors actuals que no repetirien. De fet, l'actual regidor de bous i la regidora de Serveis socials crec que ho tenen difícil per repetir.

Així, sense dades a la mà, i amb les llistes que he vist, junt amb la precampanya que estic veient, CiU penso que no ho té tan malament per tornar a guanyar. El PSC no han caigut, com sí que ho ha fet ERC, en seguir la corrent a PxC pel tema de les dietes de l'alcalde. Ni que siguin certs els fets, en el passat s'ha vist que això pot ser contraproduent per a qui tira endavant les denúncies, als jutjats o als mitjans. D'aquí un mes ho veurem.