dilluns, 20 d’abril del 2015

Dia negre al sistema educatiu

Avui dos apunts. Voldria fer un primer apunt relacionat amb la tragèdia viscuda en un centre educatiu de Barcelona. Un professor mort i altres persones ferides per un estudiant armat. Al principi, quan he escoltat la notícia esperava escoltar que havia estat als EUA, com passa sempre. Però, ha estat a Barcelona. Una tragèdia. Solidaritat i condol per a famílies, companys i amics.

Alguns mitjans, per informar primer que ningún, ja han començat per afirmar que la persona morta era una profesora. Després han anat succeint-se narracions del fets, testimonis d'alumnes, dades sobre la salut mental de l'estudiant,... Tot plegat, un cop més, un espectacle innecessari. No sé si vull veure el Cuní aquesta nit per com tractaran la notícia -bé, de fet ja no el miro després de l'accident d'avió de fa unes setmanes-.

La Consellera d'Educació ha fet una roda de premsa molt adequada, demanant respecte i evitant l'espectacle. Ara queda que els polítics facin una altra cosa, reflexionar i evitar legislar en calent, cosa que agrada molt a Espanya, per calmar els ànims.