dilluns, 20 d’abril del 2015

Bous i bous

Després de veure algunes reaccions a la manifestació d'ahir i pensar que, com deia ahir, qui capitalitzarà la mobilització serà CiU, penso que ens falta sentit crític. Podem estar a favor dels bous o no, som lliures. Però, estar a favor no vol dir combregar amb rodes de molí. Com deia ahir, els bous no estan en perill si no que hi ha alguns models de negoci que no estan acceptats per la legislació. Els bous de les festes dels pobles no estan en perill. La manifestació d'ahir beneficiava als ramaders i a determinats polítics. I penso que aquests polítics són els de CiU, perquè sempre han presumit de ser més toreros que ningú i han acusat els altres partits de voler acabar amb els bous. Els altres partits van intentar fer-se veure però, crec que no els servirà de gaire.

Ens falta sentit crític deia. CiU no va posar el punt d'inici a la regulació de les festes amb bous a Catalunya? Que no ha estat CiU un dels partits que ha votat al Parlament contra allò que defensaven els ramaders ahir? I en canvi, els polítics de CiU encapçalant pancartes...

Ens falta sentit crític. Els mateixos que amb el PHN van donar el cul a la gent i que l'any passat van voler tornar-se antitransvasistes, ara, perquè és un tema de bous, són els primers a manifestar-se. Esperem que a partir d'ara les mobilitzacions de la PDE tinguin també aquest suport convergent. De la mateixa, espero que els convergents ampostins penquin tant com amb els bous per defensar un patrimoni tan important com són les bandes de música i les seves escoles. Encara que, això no dóna vots.