dimecres, 11 de desembre del 2013

Zapatero contra la democràcia i la seguretat privada al carrer

Avui Zapatero s'ha passejat pels mitjans de comunicació catalans per promocionar el seu llibre. Guanyar diners gràcies al seu càrrec públic com president del govern. Ho fant molts. Legal, segur. Ètic?

Avui l'he escoltat a la ràdio i a la televisió. El mateix discurs. Segons Zapatero, Catalunya no té dret a decidir, que és antinatura. Els de la Competència, a RAC 1, amb humor, recordaven com també es considerava antinatura ser homosexual, per exemple. S'omple la boca de democràcia per, a continuació, dir que els referèndums són un problema perquè acaben dividint la societat. Aquesta lògica de Zapatero es pot aplicar a la democràcia en conjunt. Si els referèndums divideixen, qualsevol referèndum ho fa -el de l'OTAN, el de la Constitució, el de l'Estatut-. Si els referèndums divideixen, les pròpies eleccions divideixen. Si els referèndums divideixen, la democràcia divideix. Això ens diu el demòcrata, socialista i obrer Zapatero?

El govern espanyol, per la seva banda, continua posant sobre la taula canvis legals polèmics i que semblen passos enrere en la democràcia. Si tenim sobre la taula la legislació de seguretat ciutadana, on no sé si no es malmeten drets fonamentals com el de reunió, ara ens arriba una nova llei que permetrà que els vigilants privats podran identificar, registrar i detenir persones a la via pública. El camí per a la privatització de la policia s'ha obert? També a la Competència, en el seu context humorístic però, explicant la realitat, deien que ara que al País Basc no hi havia tanta feina per a les empreses de seguretat privada, ara això serviria per donar-los-hi. I un pensa que potser sí, que potser és això. Sigui com sigui, em sembla inadmissible que la seguretat pública puguin fer-la empreses privades.