divendres, 6 de desembre del 2013

Se'n va #Mandela

Dia de la Constituació. El món plora Nelson Mandela, mort ahir. Molta gent posant a la xarxa frases de Mandela. Tothom n'és seguidor avui. Tothom, com Rajoy, qui ha elogiat Mandela però, que amb els seus actes no sembla pas un seguidor del líder sudafricà. El Plural recorda quan Rajoy parlava de la igualtat, als anys 80, i l'associava al despotisme. Ara el seu ministre de l'Interior continua la tasca de Rajoy i del govern per seguir els passos de Mandela, amb la seva llei de seguretat ciutadana. Protestar està mal vist a la democràcia espanyola.

Ahir l'ex-governador civil de Barcelona en temps de Franco i ex-ministre de la UCD, Martín Villa, era notícia, d'una banda per haver dit que no podia ser que el govern cedís competències per fer coses il·legals -el referèndum?- i de l'altra perquè a l'Argentina estan estudiant si l'encausen en el seu judici contra el franquisme. Ell es mostra tranquil. Els franquistes van lligar-ho tot molt bé. Van continuar sent "gent de bé", gent respectable, enfront dels que venien de l'antifranquisme, eterns rebels, hereus dels rojos, i sense haver de fer front a cap judici pels crims d'estat que es van cometre.

Ah, sí, avui, dia de la Constitució, aquell text que segons quan és sagrat i segons quan els dos grans partits espanyols el modifiquen sense preguntar el poble. Democràcia.