divendres, 2 d’agost del 2013

Decret de plantilles, baròmetre del #CIS i #findelacita

Els amics de l'FMI diuen ara que Espanya necessita reduir sous per crear llocs de treball. Amics és un dir. L'FMI, un dels organismes que l'ha cagat més clarament durant la crisi i que fa unes previsions que ha de corregir cada dos per tres, ens diu que cal rebaixar sous. Més? I les diferències salarials s'han de mantenir o s'han d'eixamplar? Com pagaran les famílies allò que han de pagar cada mes si els seus sous baixen més? Com garanteixen que amb sous més baixos es crearan més llocs de treball?

Santiago Niño Becerra criticava aquesta setmana la postura de molts empresaris de maltractar els seus treballadors sabent que si no estan contents a la feina i marxen hi ha molta altra gent que estarà disposada a treballar. Com diu, una mentalitat del segle XIX, mentalitat que encara és vigent. L'empresari vist com un amo dels treballadors, el caciquisme que no desapareix.

Anna Simó (ERC) demana aplicar el decret de plantilles. Continua amb allò de posar-hi condicions però, al final, ja se sap com funciona el país. Correm el perill de facilitar que el professorat treballi si és dòcil, si és amic de la direcció. No hauria de ser així però, ho sento, malpenso. De la mateixa manera, no es posa cap trava als 10 dies de marge per substituir professorat de baixa. Molt pendents de l'Educació, ja ho veig.

Ha sortit el baròmetre del CIS de juliol. La gent valora majoritàriament de forma negativa el govern del PP, i l'oposició del PSOE. El PP continua, no a molta distància, per davant del PSOE en intenció de vot. Sobta que a la valoració de líders polítics Alferd Bosch, d'ERC, és segon per darrere de Rosa Díez. El populisma d'UPyD triomfa. Duran se situa sisè. Rajoy, penúltim.

Interessant la llista d'arguments d'Ignacio Escolar per refutar algunes afirmacions ahir de Mariano Rajoy en la seva compareixença en relació amb el cas Bárcenas. Fóra bo que la societat analitzés els discursos dels polítics però, els polítics saben que això no és així i per això afirmen lo que volen sense por a quedar en evidència. Al final no deixa de ser un "i tu més" entre PP i PSOE.

Còmic i evidència del personatge. Francisco Marhuenda ahir en una tertúlia a la televisió anava a opinar sobre la compareixença de Rajoy. Només començar va dir que intentaria ser objectiu i això va provocar que els contertulians, inclosa la presentadora, es petessin de riure. No era per a menys.

Diumenge tenim un acte a Amposta per reivindicar el futur del riu, el futur del Delta. El Pla de Conca de l'Ebre no ho posarà fàcil. Avui informen que el Pla reserva 10 hm3 anuals d'aigua per a la comarca dels Ports. La PDE ja ho avisa, les obres que es faran poden ser una de les formes de dur l'aigua de la conca de l'Ebre cap al País Valencià, un transvasament encobert.

Llegeixo que els ciutadans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona podrien estar pagant dins del rebut de l'aigua la il·luminació de la Torre Agbar. Suposo que si això es demostra cert, algú farà alguna cosa per corregir-ho, no? Ei, és broma.