diumenge, 4 d’agost del 2013

#Amposta, punt de partida de les mobilitzacions que vénen #PDE #WWF #loriuesvida

IMG_7867Avui, a Amposta, probablement s'hagi posat el punt d'inici a les mobilitzacions que haurem de reprendre gràcies al govern del PP. Zapatero va aturar el PHN però, no va lligar-ho tot, cosa que paguem ara. El PH de l'Ebre deixa el cabal mínim del riu en una xifra ridícula, segons els entesos, la qual condemna el riu i el Delta.

El vaixell WWF Solar ha arribat a Amposta pujant riu amunt, fent seva la causa de la PDE, la causa de la gent de l'Ebre.

Fa més de 10 anys que vam començar les mobilitzacions contra el PHN. L'any 2000 el govern del PP presentava l'avantprojecte de llei que duria la gent de l'Ebre a Barcelona, Madrid, València i Brussel·les, entre altres llocs, per reivindicar una nova cultura de l'aigua. Va ser una època difícil, amb un govern a Madrid disposat a fer el transvasament, amb els valencians i murcians fent pressió, recolzats pel totxo que estava en plena èxtasi, amb el govern de la Generalitat, CiU, sense fer-nos costat, i amb els partits de l'oposició disposats a treure'n rèdit polític. Llistes negres de gent antitransvasista, artistes com els Quicos vetats en certes poblacions,...

Han passat 9 anys des de que Zapatero va fer el pas de derogar el transvasament del PHN, 9 anys que ens han permet passar a una mobilització de perfil baix, mantinguda per les persones treballadores de la PDE, sempre a l'aguait, sempre pendents de les polítiques que es volien posar en marxa, independentment de qui governés a Madrid o a Barcelona. Cal agrair-los-ho, reconèixer-los la feina feta, impagable.

Mentrestant, alguns com nosaltres, ens hem casat, hem tingut fills, i ens hem fet més grans. Avui a l'embarcador d'Amposta ho hem pogut comprovar. Però, hem pogut comprovar que les cares de les mobilitzacions històriques, les cares de sempre, continuen compromeses, continuen presents. Un record per a aquelles persones que ja no són entre nosaltres i que tan han fet per difondre la nova cultura de l'aigua arreu. Deia que les cares de sempre tornaven a ser-hi presents. I això és bo. La tardor que ens espera necessita motivació i compromís, compromís dels de sempre i de les noves generacions. Com deia Susanna Abella, voldríem no haver de sacrificar diumenges al matí, tot i que es fa de gust, per reivindicar le protecció del Delta. Però, si ho hem de fer, ho farem. I si hem de fer quilòmetres, els farem. La propera assemblea de la PDE ha de ser el punt de partida de la nova etapa de lluita.

Lo riu és vida!
No als transvasaments!