dissabte, 8 de setembre del 2012

Treballs forçats per als aturats #crisi #atur

Ahir escoltava la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, anunciant que es plantegen poder cridar persones que cobrin l'atur per treballs de restauració de zones cremades. Primera sensació, que l'aturat, que cobra l'atur perquè abans ha cotitzat un determinat període de temps, és castigat. Injust. Avui dia, que trobar feina és complicadíssim, el càstig és encara més injust. Segona, que és una proposta populista d'un govern que no sap ben bé què fer perquè no parlem de com gestionen la crisi. Populista i, com tal, tindrà bona acceptació per aquell conjunt de gent que es quedi només amb la part superficial del tema. Qui la vegi bé, que pensi què li semblaria cobrar l'atur i que l'obliguessin a fer aquesta mena de treballs socials o treballs forçats. Tercera, lligant amb les altres dues, és com si equiparessin els aturats amb presos a qui obliguen a fer treballs forçats. Quarta, s'estaran traient llocs de treball de forma descarada.

De treballs forçats parlen al Blog Salmon i expliquen que legal ho és plantejar obligar els aturats a fer aquest tipus de treballs. Serien treballs remunerats però, sense relació laboral, per evitar problemes legals que no sé explicar.

M'hauria agradat sentir que se solidaritzen amb els milions de persones que són a l'atur i que no tenen el privilegi que tenen ells de tenir una feina i, una feina molt ben pagada. M'hauria agradat sentir que aposten per prevenir els incendis i, per exemple, crear d'alguna manera llocs de treball, fomentant l'accés dels ramats al bosc per fer una neteja natural com sempre s'havia fet fins que Espanya volgués esdevenir un país que visqués d'esquena a l'agricultura i la ramaderia.

Help those suffering in the Horn of Africa