dimecres, 26 de setembre del 2012

#independència o #autodeterminació, i l'espoli extremeny segons Fernández Vara #eleccions2012

Mentre el President Mas ens sorprèn gratament amb posicionaments més clars sobre les seves intencions respecte el futur de Catalunya, el contrapoder de CiU, Duran, fa un discurs divergent. Mentre Artur Mas diu que impulsarà un referèndum d'autodeterminació amb el suport de Madrid o sense, Duran ens volia fer creure que autodeterminació i independència no és el mateix. Sembla que així intenta calmar els ànims a Madrid perquè si no no entenc què pretén amb el joc dels significats. Duran va anar a la manifestació independentista dient que hi anava perquè no n'era d'independentista. Ara el President actua com conseqüència del clam independentista al carrer i Duran fa una interpretació lliure de les intencions de Mas. No oblidem que Duran no fa tant que va tornar a ser elegit per dirigir UDC, amb la qual cosa els seus tampoc no s'haurien d'escandalitzar d'uns postulats que Duran no els ha amagat mai.

El PSC avui ha estrenat portaveu al Parlament, Xavier Sabaté. Segons el titular que els pròpies socialistes destaquen del seu discurs al debat de política general, el President Mas "parla molt del país però molt poc dels qui l'habiten".  D'alguna manera ens diu que Mas aprofita el sobiranisme perquè no es parli de les retallades, que vol retallar per una banda i ser ambigu amb el sobiranisme per l'altra. I segurament té raó, i a l'hora de votar cal pensar-hi. Però, que aquestes coses les digui algú del PSC... Cansa molt el discurs dels socialistes, ho sento. I ara, amb unes eleccions tan prop, veurem com el candidat a les eleccions, si és en Pere Navarro, pot tenir un èxit equivalent o pitjor al de Joaquín Almunia al PSOE en el seu moment.

El PSOE avui ha estat notícia en relació amb Catalunya. L'ex-president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara reclama que si Catalunya s'independitza els torni les 150.000 persones que hi van emigrar, en uns termes acusatoris, com si Catalunya els hagués separat de la seva terra per la força. Ignorància molt greu, foment de la confrontació, acusacions inacceptables. Andalusia, Múrcia, Extremadura,..., van ser territoris amb migració cap a Catalunya durant el franquisme de persones que cercaven un futur millor, igual que fan els immigrants africans, asiàtics o sud-americans actualment. Potser podria juntar-se amb Mitt Romney i parlar de les finestretes dels avions. Segur que li explica que són els catalans els culpables que no es puguin obrir. Buf!

Escàndol per les càrregues policials ahir per la convocatòria d'envoltar el Congrés dels Diputats. Càrrega molt dura, excessiva segons l'oposició, correcta segons el ministre de l'Interior. Avui escoltava que podria haver una persona que es quedés en cadira de rodes. És preocupant però, aquest ministre ja va avisar de la mà dura.

Un cop més des del PP es dóna importància a qui no es manifesta quan la convocatòria és contrària als seus postulats. Rajoy així ho ha fet avui. No recorden que quan governava Zapatero sortien al carrer junt amb la cúpula de l'Església espanyola i aleshores extrapolaven l'èxit de les mobilitzacions. La coherència democràtica del PP.

I mentrestant, Grècia es revolta contra noves retallades. L'austeritat que condemna la població, obligada per la Troika. Això és inhumà i injust. Qui vol continuar en un sistema que només sap que escanyar-te?

Help those suffering in the Horn of Africa