divendres, 7 de setembre del 2012

@ciuduran anirà a la manifestació independentista sense voler la #independència i la #salut privatitzada

Duran, com alguns líders del PSC, vol anar a la manifestació de la Diada per no quedar-se fora. No hi havia d'anar perquè seria a Madrid però, ara diu que hi va perquè ja no és una manifestació independentista. Perdoneu? Viu en un món paral·lel Duran? No ho crec, és l'art de la manipulació.

El Govern ens esperona cada dia perquè anem a manifestar-nos i veiem que el President posa excuses per no anar-hi, la vicepresidenta hi va quan jo diria que no és gens partidària de la independència, i Duran juga a despistar. Ja tenia raó Basté avui que deia que sembla que CiU vol que la independència l'aconsegueixin els altres per ells governar-la. I jo insisteixo a pensar que no la volen si no que volen tensar la corda amb Madrid per treure vots. I més si tenim a tocar unes eleccions anticipades.

Artur Mas ha presentat l'alternativa a Eurovegas, un complex de 6 parcs temàtics propers a Port Aventura. El nom, Barcelona World, nom que podria haver estat més agraït a la zona on volen instal·lar el complex. Al darrere del projecte hi ha un empresari símbol de l'especulació immobiliària, segons El Triangle. La inversió, de 6000 milions de dòlars és important. Cal veure si la inversió és completament privada i si, realment esperen aconseguir un projecte d'èxit en l'època en què vivim. Penso en una escala molt menor, en el projecte de la zona comercial d'Amposta, a hores d'ara un sonat fracàs i que es venia com la gran inversió en plena crisi.

Tornem a parlar de rescats, de rescats tous i altres termes que ens fan ballar el cap. El president del BCE ahir va dir que compraria deute dels països que ho necessitin per tenir una prima de risc desproporcionada que els fa endeutar-se amb uns  interessos alts, sempre que aquests països demanin el rescat europeu. Un rescat que alguns diuen que és tou però, que té condicions. Sala i Martín en parla. A curt termini sembla que l'anunci de Draghi dóna alè a Espanya i, les condicions imposades van encaminades a no ser enganyats com va fer Berlusconi l'any passat.

I si dubtem de cap on va la sanitat pública, un pas més. El ministeri de Salut estaria preparant una proposta de copagament per determinades prestacions sanitàries, deixant una cartera bàsica de prestacions gratuïtes. El sistema públic de salut, una empresa més del mercat, i qui pugui pagar bé, i qui no que es foti, o com als EUA, que demani ajuda a entitats socials. Qui defensi aquest model que pensi que tan aviat s'és a dalt com a baix i que allò que ara defensen qualsevol dia ho poden patir. De fet ho haurien de patir potser, per jugar amb la salut de la gent.