dimecres, 13 de juliol del 2016

El demòcrata neix o es fa?

La gent CDC han acordat fundar un nou partit anomenat Partit Demòcrata Català. La mateixa gent, en el fons. Les mateixes polítiques, en conseqüència. És a dir, per molt que canviïn el nom, continuaran sent convergents. Un partit nou és això, un partit nou, no una metamorfosi d'un altre, o un simple canvi de nom per fer-lo més atractiu a l'electorat.

Els esdindits d'Unió, Demòcrates de Catalunya, no veuen amb bons ulls el nom del nou partit. No els agrada la possible confusió amb els noms i reivindiquen la marca. Com si no hi haguessin al món països amb partits que tenen noms gairebé idèntics, excepte algun detall. A Espanya i a Catalunya ja ocorre això. Per això, la queixa del Demòcrates no té gaire sentit, excepte la por a la confusió que els pugui perjudicar.

I ja que es parla de noms i de marques, l'etiqueta demòcrates hauria de ser admesa com nom d'un partit? Que potser la resta de partits no són demòcrates? Que només es poden qualificar de demòcrates els d'un partit determinat? No cal respondre.

Seria més divertit si els partits tinguessin noms a l'estil dels rebels de la Vida de Brian. Ens embolicaríem però riuríem molt.