dimecres, 13 d’abril del 2016

Empar Moliner crema una Constitució mentre altres cremen la democràcia

Aquesta setmana van publicant-se amb comptagotes els noms de persones relacionades amb comptes en paradisos fiscals via Panamà. El ministre Soria, un d'ells, s'ha explicat prou malament i el ministre de Justícia l'ha defensat, sentenciant que Panamà no és un paradís fiscal si no que té un sistema financer diferent. Veneçuela ja no pot ser mai més per al PP una dictadura si no un país amb un sistema democràtic diferent, no? L'alcalde de Granada, un altre càrrec del PP implicat en un cas de corrupció. El respectable Mario Conde, detingut per blanqueig de diners, dels diners de Banesto que no sabia on eren. Escàndol rere escàndol.

Però, és més important, per a alguns, que una periodista, a TV3, cremi un exemplar de la Constitució espanyola, com metàfora d'aquest sistema que permet que el Tribunal Constitucional anul·li l'ajut que la Generalitat havia establert per a les persones que no poden pagar serveis bàsics com llum, aigua i gas. De fet, per a alguns serà més important que hagi perdut el Barça i ahir hagués guanyat el Madrid.  Perquè de metàfores alguns no n'entenen.

Mentre alguns cremen el sistema democràtic a base d'escàndols, a base de confrontar territoris, a base de defensar realitats diferents a la que viuen les persones a casa seva, ens esglaiarem per un acte simbòlic d'una periodista a TV3? Sense comentaris que TV3 hagi corregut a eliminar el vídeo de l'acte en qüestió.