dimarts, 5 d’abril del 2016

Del Salou Fest a la bacanal

Suposo que molts heu vist programes d'aquests de Callejeros, Ola ola, o altres, en què es fan reportatges per diferents llocs d'Espanya. A l'estiu acostumen a ser reportatges en llocs de platja. I es poden veure escenes típiques de famílies estiuejants però, també escenes de platges amb festa discotequera i consum d'alcohol, en alguns casos platges reservades amb gent passada de voltes. Segur que més d'un personatge "forrat" de diners organitza alguna festeta d'aquestes amb música, alcohol, potser drogues, i sexe, un pas més d'allò que ens ofereixen les càmeres de televisió.

Però, és quan vénen joves extrangers a Salou a menjar, ballar i veure sense parar al Salou Fest, que ens escandalitzem. Avui, un grau més d'escàndol perquè s'organitza el festival Karibean, també a Salou, convidant a una gran orgia per a joves turistes.

Escàndol raonable però, carregat d'hipocresia. La gent no s'escandalitza amb les imatges de televisió de Callejeros, per dir alguna cosa i s'ha d'escandalitzar per les bacanals de Salou? I els empresaris que es queixen, es queixen per una qüestió moral, de principis, o perquè no suquen en aquest negoci? Caldria veure-ho. D'entrada però, després de tants anys i d'aprofitar el ganxo que promociona Salou com una destinació de sol i platja, posar el crit al cel no caldria.